Hoppa till huvudinnehållet

Slutsekundsdrama för Villa – här är spelarbetyg och snackisar från Bollnäs

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Villa vs VästeråsMartin Andreasson 3-0
Villa vs VästeråsMartin Andreasson 3-0 Foto: Sören Turesson

3 stjärnor

Martin Karlsson

Kaptenen anförde ett skadeskjutet Villa på bästa sätt. Vilket slit och jobb han la ner. Kryddade också med ett urläckert 3-0-mål.

2 stjärnor

Martin Andreasson

Villas högerback svarade för en strålande insats i en ovan omgivning. Ett tag i andra halvlek var han libero, Hugo Behlander högerback och Erik Säfström vänsterback.

1 stjärna

Christoffer Edlund

Vad ska man säga? Tvåmålsskytten syntes mindre än vanligt men satte urläckert 2-0 och sedan avgörande 6-5 på ett iskallt avslut i den absoluta sista sekunden.

Snabbanalys

Herrejösses vilket drama. När vi var helt inställda på förlängning slog han till och satte sitt mål nummer 74 för säsongen. Det var i den absolut sista sekunden som Edlund kom igenom till vänster på en helt briljant passning från Johan Löfstedt och målmaskinen avslutade lågt och kallt. Vilken kyla. Och det var ett drama utan dess like när Bollnäs hade flera lägen att avgöra. Villa hade 3-0 och allt såg klart ut. Bollnäs visade sisu och Villa blev lite för låga och kom under med 3-4. Men vilken moral att vända på slutet. Och tänk så när att Bollnäs avgjorde i anfallet innan 6-5 då man missade öppet mål. Oj, oj, oj!

Två sekunder kvar

Då satte Christoffer Edlund 6-5!

Déjà vu

Säsongen 2017/18 fick Martin Johansson tummen avskjuten i den andra semifinalen mot Edsbyn. Villa hade då 2-0 i serien men förlorade sedan tre raka matcher. Nu saknades sjuke Martin igen men någon sådan repris vill Villafansen inte ha.

Försvarsröran

Villa kom till spel utan sjuke landslagsliberon Martin Johansson och Petter Björling (magsjuka i familjen). Då blev det flera rockader i de bakre leden då Petter annars vikarierar som back. Ludvig Johansson tog Martins plats som libero och Hugo Behlander fick känna på hetluften på allvar när bytte ut allsvenskt kvalspel med Laik mot semifinalspel som vänsterback.

Tillbaka från kylan

Gustav Friman hade bara spelat en av de tio senaste matcherna. Nu gjorde Frillesåsförvärvet comeback och fick göra slutspelsdebut när Villa saknade en sjuk duo.

100-jubilaren

Tiden gå fort och på måndagskvällen skrinnade målmaskinen Christoffer Edlund ut och gjorde sin match nummer 100 i Villadresssen. Tänk vad perfekt att bli matchhjälte då.

14 av 18

Villa har varit vasst i semifinalspelet de senaste säsongerna. Eller vad sägs om 14 av 18 semifinalsegrar sedan 2018/19?

Tre matchbollar

Det kan förstås inte Villa missa. Den första kommer att smashas in i arenan på onsdag. Var så säkra.

Fakta

Bandy

- Semifinal 2:5 -

Bollnäs-Villa

5-6 (3-3)

0-1 Alexander Karlgren, hörna (6), 0-2 Christoffer Edlund (12), 0-3 Martin Karlsson (22), 1-3 Erik Pettersson, hörna (25), 2-3 Philip Åström (37), 3-3 Denis Sadakov, straff (45), 4-3 Saku Hämäläinen (51), 4-4 Martin Andreasson, hörna (57), 4-5 Joel Broberg (63), 5-5 Erik Pettersson (73), 5-6 Christoffer Edlund (90+3).

Hörnor: 9-8 (4-3).

Utv, Bollnäs: 1x5, 1x10. Villa: 4x10.

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 2 042.

Villas lag (5-3-2): Jesper Thimfors - Felix Pherson, Martin Andreasson, Ludvig Johansson, Hugo Behlander, Erik Säfström - Martin Karlsson, Johan Löfstedt - Tim Persson, Christoffer Edlund, Joel Broberg. Avbytare: Anton Johansson, Alexander Karlgren, Alexander Härndahl, Gustav Friman.

Artikeltaggar

BandySM-slutspel i bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.