POLISRONDEN: Vinglig färd stoppades – man gripen för grovt rattfylleri

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

TORSDAG 16.29

LIDKÖPING: På Kylandersgatan anträffar polisen en berusad man. Patrullen tar med mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

14.58

SKARA: Utmed Skaraborgsgatan anträffar polisen en berusad man. Patrullen hjälper mannen hem till sin bostad.

14.03

GRÄSTORP: På Södergatan anträffar polisen en berusad man. Patrullen hjälper honom hem till sin bostad.

13.03

VARA: Polisen larmas till riksväg 47, i höjd med Tråvad, där en lastbil uppges vingla över vägbanan. När patrullen får stopp på fordonet får chauffören, en man i 60-årsåldern, blåsa i polisens sållningsinstrument – som visar 0,86 milligram per liter, vilket motsvarar 1,72 promille. Mannen grips, misstänkt för grov rattfylleri.

02.50

LIDKÖPING: En tonårig A-traktorförare stoppas på Gamla Läckövägen. Hans blåsprov visar 0,24 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 0,48 promille alkohol i blodet. Körkortet omhändertas av polisen.

00.09

KVÄNUM: Polis larmas om att två personer stjäl diesel från en uppställd lastbil på riksväg 47 vid rastplats Femöringen. När patrullen kommer till platsen springer de misstänkta gärningspersonerna därifrån, men grips senare i anslutning till brottsplatsen. Männen, som är i 55- respektive 25-årsåldern, anhålls tidigt på torsdagsmorgonen. Deras fordon tas i beslag och där anträffas 425 liter diesel.

ONSDAG 21.49

LIDKÖPING: På Hamngatan anträffas en kvinna i 30-årsåldern. Patrullen misstänker att hon är påverkad av narkotika. Kvinnan får följa med till stationen för provtagning. En anmälan om narkotikabrott, eget bruk, har upprättats.

21.28

ESSUNGA: Polisen larmas till Ica Supermarket i Nossebro där en man i 30-årsåldern ligger allvarligt skadad. Mannen har fått stickskador och förs akut till sjukhus för operation. Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han pekar ut en gärningsperson, som också är känd av polisen. En anmälan om synnerligen grov misshandel upprättas. Platsen var avspärrad under natten.

20.05

LIDKÖPING: En misstänkt påverkad man påträffas utmed Hamngatan. Då polisen anser att mannen inte kan ta hand om sig själv omhändertas han enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

18.07

LIDKÖPING: En patrull skickas till Karlagatan efter att polisen fått in samtal om ett bråk. På adressen möter patrullen en man i 20-årsåldern, som försöker spotta på dem samt hotar poliserna. Anmälan om hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman upprättas.

16.35

LIDKÖPING: Polisen larmas till en misshandel på Esplanaden. Det är en man som misstänks ha misshandlat sin före detta flickvän. Kvinnan behöver inte uppsöka sjukvård. Mannen grips och polisen håller förhör.

13.24

LIDKÖPING: Räddningstjänst larmas till Kartåsgatan, där en container fylld med bilbatterier av oklar anledning börjat brinna. Räddningsstyrkan får branden snabbt under kontroll. Det fanns ingen risk för spridning.

11.46

LIDKÖPING: En man i 30-årsåldern misstänks för att ha stulit varor på Hemköp. Polis anträffar honom på Sveagatan. Då patrullen misstänker att han är påverkad av narkotika får han följa med till stationen för provtagning. En anmälan om ringa stöld samt ringa narkotikabrott upprättas.

TISDAG 22.27

VARA: Man misstänker att flera gärningsmän har varit inne på en byggarbetsplats och tillgripit en större mängd byggmaterial. Bland annat saknas industriportar och plåt. I nuläget finns ingen misstänkt.

20.34

LIDKÖPING: Räddningstjänsten larmas till en fordonsbrand. När styrkorna kommer fram till platsen visar det sig handla om en A-traktor som brinner. Personer på plats har själva lyckats släcka med hjälp av en pulversläckare. Räddningstjänsten är på plats för kontroll. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

17.23

LIDKÖPING: Två personbilar kolliderar utmed länsväg 187, i höjd med Lovene. Båda bilarna får lättare skador efter olyckan. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada. Polis skickas till platsen och en ordningsbot skrivs.

17.13

GÖTENE: Det kommer in ett larm om att det inträffat en singelolycka på väg 2727 i Bolum, i närheten av Fullösa. Räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Det är en manliga MC-förare som är inblandad, han är vaken och talbar när styrkorna anländer. Mannen klagar på smärtor och får ligga stilla på marken fram till att ambulansen kommer. Han förs senare med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen kallas även till platsen. Händelsen rubriceras som trafikolycka utan misstanke om brott.

16.08

VARA: En person ringer till SOS alarm om en pågående brand i närheten av Skaravägen i Stora Levene. Räddningstjänsten skickas till platsen, när man anländer visar det sig handla om en kontrollerad eldning.

15.44

SKARA: Räddningstjänst larmas om att ett fordon brinner utmed riksväg 49, i höjd med Västtorp. Det är en personbil som har börjat brinna under färd. Det uppstår inga personskador, men det hindrar trafiken då bilen står mitt i en rondell. Styrkorna arbetar med att släcka branden, som kort därefter var släckt och trafiken kunde börja flyta på igen. Orsaken till att fordonet började brinna är oklar.

Bilbranden påverkade trafiken under en kort tid på tisdagseftermiddagen.
Bilbranden påverkade trafiken under en kort tid på tisdagseftermiddagen. Foto: Johan Sjöström

15.42

LIDKÖPING: En patrull kontrollerar en man utmed Skaragatan. Mannen är förvirrad och går runt och rycker i bildörrar som står på platsen. Patrullen kontaktar mannens anhöriga, som kommer och hämtar honom.

12.00

LIDKÖPING: Räddningstjänst larmas till Otterstad där det syns ryka från skogen. Vid ankomst konstateras att en myrstack tagit eld. Enheterna på plats släcker innan det hinner sprida sig. Varför myrstacken började brinna är oklart.

MÅNDAG 23.24

SKARA: En kvinna larmar polisen då en bekant man oinbjudet befinner sig i hennes bostad på Stenumsvägen i Axvall. Mannen vägrar lämna, men när patrullen anländer har kvinnan ångrat att hon slog larm. Hon vill inte längre bli av med mannen och polisen får vända hemåt.

22.05

SKARA: En berusad man drar till sig uppmärksamhet på Skaravägen i Axvall. Polispatrull tillkallas, men mannen är borta från platsen där han befann sig vid polisens framkomst. Patrullen återvänder.

21.58

ESSUNGA: En kvinna ser på sin mobil att någon stjäl ett mobilt trafikljus som tillhör hennes företag. Hon kan följa trafikljusets färd via gps:en i mobilen. Trafikljuset ska vara värt runt 50 000 kronor. Vid en korsning mellan E20 och länsväg 186 står trafikljuset stilla. Trafikljuset står på en vagn och polis söker på senaste gps-signal, dock utan att hitta det. En anmälan om stöld upprättas. Vid lunchtid på tisdagen anträffas trafikljuset på en gård i Falköping. Det finns ännu ingen misstänkt.

21.31

VARA: En man och en kvinna bråkar med varandra varpå polisen tillkallas. När patrullen kommer fram har parterna lugnat ned sig. Polisen medlar med kvinnan och mannen innan man återgår till stationen.

19.49

SKARA: Räddningstjänsten larmas om en brand vid Askeberget. Initialt ska det handla om en skogsbrand. När styrkan kommer fram till platsen visar det sig handla om en mindre markbrand vid en grillplats. Enligt räddningstjänstens inre befäl sprider branden sig inte i någon hög hastighet, utan det brinner mest i ett par stockar. Ingen ska ha kommit till skada.

18.03

SKARA: Det kommer in ett larm om att det brinner i en villa på Knallevägen och räddningstjänst larmas till platsen. Det har börjat brinna i köket, som är ett av villans nedre rum. Branden hinner sprida sig till vinden och det börjar brinna i taket. Det medför att det uppstår en kraftig rökutveckling. Vid 19-tiden uppger räddningstjänstens inre befäl att branden är under kontroll och att inga personer har kommit till skada. De beräknas vara kvar på platsen fram till halv nio. Polis har tillkallats.

15.20

LIDKÖPING: Tre stationer från räddningstjänsten larmas om en terrängbrand i ett område vid Sunnersberg. Enligt inringaren till SOS Alarm har det börjat brinna på ett kalhygge. Räddningstjänstens inre befäl uppger vid 16.20-tiden att styrkorna har kontroll på branden. Då hade det brunnit på knappt en hektar (10 000 kvadratmeter). Inga byggnader ska ha varit hotade i samband med händelsen.

En terrängbrand pågick i ett område vid Sunnersberg på måndagen. En stor rökpelare syntes ända från Kinnekulle.
En terrängbrand pågick i ett område vid Sunnersberg på måndagen. En stor rökpelare syntes ända från Kinnekulle. Foto: Läsarbild

14.58

SKARA: En anmälan om misshandel upprättas efter att det förekommit ett bråk på Valhallagatan. Det ska röra sig om våld i en familj där de inblandade parterna är en förälder och ett barn. Enligt uppgift ska socialtjänsten ha kopplats in i ärendet. Polisen är i skrivande stund mycket förtegen om händelsen och vill inte berätta vilka åldrar eller kön det handlar om. Eventuellt skadeläge är också oklart.

13.39

SKARA: Larm inkommer gällande ett bråk på Klostergatan. Flera familjemedlemmar har hamnat i luven på varandra, enligt inringaren. När polisen kommer fram till platsen har situationen lugnat ner sig och genom medling kan ärendet därefter avslutas. Det finns ingen misstanke om brott.

SÖNDAG 23.40

ESSUNGA: En man i 50-årsåldern upptäcker att någon försöker stjäla hans beach buggy. Polisen larmas och tar upp jakten. Fordonet anträffas en stund senare dumpat. Det finns vittnen till händelsen och polisen har förhoppningar att lösa ärendet utredningsvägen. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

21.47

LIDKÖPING: En anmäld stulen moped anträffas på Limtorget. Polisen tar fordonet i beslag och återlämnar det till ägaren.

18.16

ESSUNGA: En dödsolycka inträffar på Södra Vägen utanför Nossebro. En bilist i 70-årsåldern har av okänd anledning kört av vägen och voltat. Föraren omkommer till följd av olyckan. Räddningstjänst, ambulans och polis arbetar på platsen och vägen stängs av under räddningsarbetet. Bilen tas i beslag och en förundersökning inleds för att olyckan ska kunna utredas.

07.37

LIDKÖPING: En efterlyst man i 20-årsåldern anträffas på Skaragatan. Han ska in i fängelse och avtjäna ett straff, uppger polisens inre befäl. Patrullen för honom till närmaste anstalt.

05.04

NOSSEBRO: Räddningstjänst larmas till en camping i Essunga, där flera toarullar som finns i en bajamaja av oklar anledning börjat brinna. När räddningsstyrkan anländer får man snabbt kontroll över branden.

02.28

LIDKÖPING: På Karlagatan anträffas en berusad man i 60-årsåldern. Han omhändertas enligt LOB, lagen omhändertagande av berusade personer, och får sova ruset av sig på polisstationen.

02.24

LIDKÖPING: Räddningstjänst och polis larmas om en brand på Kronocampingen. Slarv med gasol ska enligt polisens inre befäl vara orsaken till branden. En husvagn med tillhörande förtält skadas. Det fanns ingen spridningsrisk till närliggande husvagnar. Ingen person kom till skada i samband med händelsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Den misstänkta är en kvinna i 30-årsåldern.

02.16

LIDKÖPING: Polis larmas till en parkering vid Änghagen, där flera bilar uppges köra stökigt. När man anländer till platsen är läget lugnt och man lämnar utan åtgärd.

02.05

LIDKÖPING: På Tallskogsvägen uppges flera ungdomar bråka. När patrullen anländer vill tre personer anmäla misshandel. Det rör sig inte om några allvarliga skador, och ingen person ska ha behövt uppsöka sjukvård. I nuläget finns det ingen misstänkt för brotten.

01.50

LIDKÖPING: Polis anträffar en berusad man i 20-årsåldern som omhändertas enligt LOB. Han får följa med till stationen för att sova ruset av sig.

01.40

AXVALL: En inringare larmar polis om att man hör ett livligt bråk från en bostad. När patrullen anländer är läget lugnt och man lämnar utan åtgärd.

01.13

SKARA: På Brynolfsgatan krossar någon, eller några, fem fönsterrutor till en bostad. En anmälan om skadegörelse upprättas. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

LÖRDAG 23.42

LIDKÖPING: Polis anträffar en berusad kvinna i 20-årsåldern. Hon omhändertas enligt LOB, lagen omhändertagande av berusade personer.

22.55

LIDKÖPING: En berusad kvinna i 30-årsåldern omhändertas enligt lagen omhändertagande av berusade personer (LOB). Hon får sova ruset av sig på polisstationen.

22.21

LIDKÖPING: Vid Östra hamnen påträffas en man i 25-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med till stationen för provtagning. En anmälan om narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

21.03

GÖTENE: Räddningstjänsten får larm om en brand i ett skogsområde vid Munkagården. Branden uppkom efter att någon gjorde upp en brasa. Väl på plats konstaterar räddningstjänsten att det inte är en allvarlig incident. Styrkan släcker elden och kan sedan lämna området.

16.37

LIDKÖPING: Polisen larmas till Stadsträdgården, där en kvinna uppges vara kraftigt berusad. Patrullen omhändertar kvinnan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

13.19

VARA: En kille född 2006 framför en A-traktor i hög hastighet på Lagmansgatan. Föraren misstänks för olovlig körning och får sitt körkort omhändertaget. Polisen beslagtar även fordonet.

12.35

NOSSEBRO: Polisen åker på en kontroll till Forsgatan, efter ett larm om en motorburen ungdom som uppträder stökigt. Personen får en tillsägelse och polisen lämnar sedan platsen.

00.12

LIDKÖPING: En man född 2004 blir misshandlad av en för honom känd person inne på en klubb på Gamla stadens torg. Den misstänkte är en man född 2004.

00.12

LIDKÖPING: På Gamla stadens torg uppstår ett bråk, och en man född 2004 avlägsnas från platsen.

FREDAG 23.32

VARA: På Södra ringleden blir en kille född 2008 sparkad av två personer. Han behöver inte sjukvård. Det finns inga misstänkta gärningspersoner för närvarande.

22.46

LIDKÖPING: Polisen rycker ut till en misshandel på Esplanaden. En person född 1989 misstänks för ringa misshandel.

21.19

LIDKÖPING: En 12-årig flicka leder sin cykel över ett övergångsställe på Stenportsgatan, när en bil kör på cykeln. Flickan klarar sig med bara skrapsår, och enligt polisens inre befäl hade hon ”änglavakt”. Föraren smet från platsen och polisen vädjar till alla personer som kan ha sett något att lämna tips till 114 14 eller via polisens hemsida.

20.58

NOSSEBRO: På en campingplats i Essunga syns rökutveckling från en bajamaja, varpå räddningstjänst larmas. När man anländer ska det vara lugnt på platsen.

20.24

LIDKÖPING: En kvinna i 60-årsåldern kör in i mitträcke på riksväg 44 och voltar med bilen. Hon kontrolleras på plats av ambulanspersonal. Enligt räddningstjänstens inre befäl ska kvinnan inte vara allvarligt skadad. Hon förs till sjukhus för vidare kontroll. Under räddnings- och bärgningsarbetet stängs vägen av. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

En kvinna i 60-årsåldern fick föras till sjukhus efter en trafikolycka som inträffade på riksväg 44, i höjd med Skararondellen.
En kvinna i 60-årsåldern fick föras till sjukhus efter en trafikolycka som inträffade på riksväg 44, i höjd med Skararondellen. Foto: Julia Johansson

15.18

VARA: En personbil kör av länsväg 187, varpå någon ringer in till SOS Alarm. Enligt inringaren verkar föraren, en man i 50-årsåldern, vara berusad och han försöker påkalla andra bilisters uppmärksamhet för att få skjuts därifrån. Polis tillkallas och möter upp mannen, som vägrar att blåsa i deras sållningsinstrument. Han tas därför med till stationen för provtagning. En anmälan om rattfylleri upprättas.

12.58

GRÄSTORP: SOS Alarm får samtal om en singelolycka på riksväg 44 i höjd med Täng. En voltad bil ska ha påträffats i diket. Det visar sig snart att det handlar om en olycka som skett för några dagar sedan. Varken räddningstjänsten, ambulans eller polis skickas till platsen.

12.04

LIDKÖPING: På Esplanaden anträffar en målsägande sin stulna cykel. Personen tar kontakt med polisen som hjälper till i ärendet. Cykeln kommer att överlämnas till den rättmätige ägaren om det kan bevisas att cykeln verkligen är dennes.

11.55

LIDKÖPING: Polis kallas till Willys på Framnäsområdet. En man i 70-årsåldern har tillgripit gods utan att betala för sig. Värdet på det stulna godset uppgår till 171 kronor. Det är inte känt vad den misstänkte har tillgripit. En anmälan om ringa stöld upprättas.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusInbrottMisshandelNarkotikabrottPolisrondenSkaraborgTrafikbrottTrafikolyckor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare