Hoppa till huvudinnehållet

Målrik kvalstart för Vara

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se

Nio mål framåt – men 15 insläppta bakåt.

Det blev en målrik, och tuff, start för Vara SK i futsalkvalet till division 1.

I slutet av januari firade Vara seriesegern i sin division 2-serie och i lördags sparkade kvalet för att ta sig uppåt i seriesystemet igång. För Varas del blev det en lång resa söderut, då Lund FC stod för motståndet i den första kvalmatchen.

Det blev en svängig historia där Vara snabbt hamnade i ett 0-3-underläge, innan laget kom tillbaka till 3-3. Målen fortsatte att trilla in åt båda håll efter det och det slutade inte förrän det stod 15-9 (!) på matchtavlan, i Lunds favör.

I och med förlusten blir det svårt för Vara att vinna sin trelagsgrupp. För att ha minsta chans att göra det måste det bli en seger, helst av det större slaget, i söndagens hemmamatch mot FC Ljiljan Göteborg.

Vara: Leo Persson 4, Robin Särud 3, Oliver Stensson, Alfred Tengroth.

Artikeltaggar

FutsalGöteborgLundVaraVara SK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.