Hoppa till huvudinnehållet

Golfklubb och slott i restaurangsamarbete

Publicerad:
Golfbanan och slottet ligger i anslutning till varandra och besökare ser båda som en destination, vilket gör att samarbetet fallit sig naturligt.
Golfbanan och slottet ligger i anslutning till varandra och besökare ser båda som en destination, vilket gör att samarbetet fallit sig naturligt. Foto: sebastian streith

Vara Bjertorps GK och Bjertorps slott utvecklar nu sitt samarbete. Slottet tar nämligen i år över driften av restaurangverksamheten på golfklubben.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla restaurangen. Jag är övertygad om att det här kommer att vara bra för golfklubben, för oss på slottet och inte minst för alla golfspelare, säger Victoria Johansson som är vd på Bjertorp Slott i ett pressmedddelande.

Hanna Thorsén, klubbchef på Vara-Bjertorp GK, håller med.

– Ja, vi är oerhört glada att vårt redan fina samarbete nu utökas med att Bjertorp Slott tar över och ska driva vår restaurang igen. Det ser vi fram emot.

Bjertorp Slott och Vara-Bjertorp GK har samarbetat på olika sätt sedan golfbanan invigdes 1990, bland annat i den årliga tävlingen Bjertorp Open.

Restaurangen ligger i klubbhuset och har i dag cirka 120 platser med både uteservering och inglasad del med utsikt över både första och tionde hålet.

Sabir Zahoor, köksmästare på Bjertorp Slott, har börjat fila på menyn.

– Vi ser fram emot att erbjuda vällagad husmanskost med grund i lokala råvaror. Vi vet dessutom att många golfare behöver energi i form av mackor och gott fika.

Bjertorp Golfrestaurang öppnar 1 april. Om banan är öppen innan dess kommer alternativ finnas i den lilla golfstugan.

Artikeltaggar

GolfRestaurangerVara-Bjertorp GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.