Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa inför storpubliken – och här är de hetaste snackisarna

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Villa fick slita mot Sirius men är klart för sin 14:e raka semifinalserie.
Villa fick slita mot Sirius men är klart för sin 14:e raka semifinalserie. Foto: Sören Turesson

3 stjärnor

Felix Pherson

Villas klart bäste spelare. Kom igenom och satte snyggt 2-0 och hade också två assist och låg bakom mycket i offensiven.

2 stjärnor

Martin Karlsson

Villa var illa ute ett tag vid ställningen 4-3. Sirius skapade två jättelägen - då klev han fram i nästa anfall och dundrade upp 5-3 i minut 78 och Villa kunde andas lite lättare. Att han även satte 6-3 gjorde inte saken sämre.

1 stjärna

Alexander Härndahl

Unge Härndahl ser allt piggare ut. Visst, allt stämde inte men han tar för sig mer och mer och kunde gjort både två och tre mål.

Snabbanalys

Det började urstarkt med 2-0 direkt och det kunde varit avgjort efter en kvart när Villa radade upp chanser. Men Villa gick ner sig och Sirius agerade helt respektlöst och både reducerade och kvitterade. Johan Löfstedt dundrade in 3-2 på en hörna vilket också var paussiffrorna. När Christoffer Edlund satte 4-2 blott 13 sekunder in på andra halvlek trodde vi att Villa skulle rinna i från. Men Jesper Thimfors bjöd på en ovanlig tavla till 4-3. Visst, Villa hade flera lägen att göra 5-3 men 4-4 hängde i luften innan kapten Martin Karlsson dundrade in 5-3 i minut 78 och saken var klar. Ingen stor match av Villa men 7-2, 7-3 och 5-3 i en kvartsfinalserie duger gott.

Vassa 3 869 var på plats i arenan.
Vassa 3 869 var på plats i arenan.

Nytt kontrakt för kaptenen

Efter segern rullades röda mattan ut och kapten Martin Karlsson klev fram och skrev på ett nytt kontrakt. Oklart hur långt det är men vi återkommer. ”Känns fantastiskt att få spela inför Sveriges bästa publik även i framtiden”, sa Martin efteråt.

Publikfest

3 869 var säsongens näst bästa siffra. Den högsta är 4 010 och kom i derbyt mot Vänersborg.

Tuffa avbräck

Sirius var underdog på förhand och det blev inte bättre av att laget saknades avstängde Jimmy Jansson och skadade duon Ted Haraldsson/David Thorén.

Bollnäs igen

För femte gången på tolv säsonger möts Villa och Bollnäs återigen i en semifinalserie. Villa har gått segrande tre av fyra gånger och fixat finalbiljetten på Sävstaås 2012, 2016 och 2020. Men nu är Sävstaås ett minne blott då Bollnäs spelar inne nya SBB-Arena. Här är semifinalserierna: 2019/20: Villa-Bollnäs 3-1 i matcher. 2016/17: Villa-Bollnäs 0-3 i matcher. 2015/16: Villa-Bollnäs 3-1 i matcher. 2011/12: Villa-Bollnäs 3-1 i matcher.

Lördagsfest 4 mars

Villa inleder semifinalserien mot Bollnäs hemma i arenan lördagen den 4 mars. Semifinalen avgörs också i bäst av fem matcher och är alla datum: Lördag 4 mars: Villa-Bollnäs. Måndag 6 mars: Bollnäs-Villa. Onsdag 8 mars: Villa-Bollnäs. Ev. lördag 11 mars: Bollnäs-Villa. Ev. måndag 13 mars: Villa-Bollnäs.

14:e raka semifinalserien

Villa är klart för sin 14:e raka semifinalserie. Sedan arenan stod klar vid jul säsongen 2009/10 har Villa inte missat att vara bland de fyra bästa. Imponerande!

Bättre förr? Nja!

1993 föll Villa mot Boltic i semifinalserien. Sedan dröjde det hela tolv år (2005) innan Villa spelade nästa semifinalserie och föll mot Edsbyn. Nästa chans kom 2010 då det blev 0-3 i matcher mot Hammarby. Allt var inte bättre förr...

33 raka kvartsfinalsegrar

För drygt 20 år sedan (21 februari 2003) föll Villa med 4-5 hemma mot Sandviken i en SM-kvartsfinal. Sedan dess har det blivit 33 kvartsfinalsegrar hemma i Lidköping.

3-0 tio av elva

Sedan 2012/13 har Villa spelat elva kvartsfinalserier. Det har blivit 3-0 i tio av dessa och 3-1 i en. Alltså 33 segrar av 34 möjliga. Inte illa.

Vill alltid möta Sirius

Snacka om favoritmotståndare för Villa. 23 raka segrar och 30 raka (29 segrar) utan förlust säger allt.

Fakta

Bandy

– SM-kvartsfinal 3:5 -

6-3 (3-2)

1-0 Christoffer Edlund (2), 2-0 Felix Pherson (4), 2-1 Ted Bergström Heramb, hörna (8), 2-2 Kalle Mårtensson (21), Johan Löfstedt, hörna (24), 4-2 Christoffer Edlund (46), 4-3 Matteus Liw (55), 5-3 Martin Karlsson (78), 6-3 Martin Karlsson (92).

Hörnor: 10-4 (5-4).

Utv, Villa: 1x10. Sirius: 2x10.

Domare: Adam Jokinen.

Publik: 3 869.

Villas lag i kväll (5-2-3): Jesper Thimfors - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Johansson, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Johan Löfstedt - Alexander Härndahl, Christoffer Edlund, Joel Broberg. Avbytare: Tim Persson, Alexander Karlgren, Petter Björling, Anton Johansson (mv).

Maartin Karlsson klappas om efter sitt 5-3-mål.
Maartin Karlsson klappas om efter sitt 5-3-mål.

Artikeltaggar

BandyIK Sirius BKSM-slutspel i bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.