Hoppa till huvudinnehållet

Villa hade studs i benen på Studenternas – här är spelarbetyg och snackisar

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se

3 stjärnor

Christoffer Edlund

Vad ska man säga? Nu smällde han in tre mål varav två osannolika fullträffar på helvolleys. 36-åringen har nu gjort 65 mål denna vinter. Och det lär bli några fler...

2 stjärnor

Alexander Härndahl

Villas nummer 14 var pigg - framför allt i första halvlek då han skapade en hel del. Han snodde också bollen innan Edlund gjorde 2-0 och han är utan tvekan på väg uppåt i form.

1 stjärna

Tim Persson

Som vanligt kliver Tim Persson fram och gör mål när det vankas slutspel. Två fullträffar i måndags och två nya på Studenternas för Tim som är uppe i 28 fullträffar i vinter.

Jubel för Tim Persson.
Jubel för Tim Persson.

Snabbanalys

Om det var jämnt i måndags i Lidköping så var det Villa för hela slanten på Studenternas. Villa kontrollerade från start till mål och 3-1 i paus var i underkant. Villa kom ut oerhört beslutsamt och lånade knappt ut bollen. Agerade mycket tätare och smartare mot ett Sirius som stod lågt och satsade på omställningar. Nu hade Sirius en del luriga omställningar men då var Villaförsvaret och Jesper Thimfors på hugget. När Edlund satte 4-1 på volley direkt i andra halvlek kunde domaren blåst av. Att 7-1 blev 7-3 på slutet spelade mindre roll.

Volleykungen Edlund

I minut 47 visade Christoffer Edlund oanade tenniskunskaper när han vände på klubben och drog till på helvolley på Joel Brobergs långa vänsterinspel. 21 minuter senare var det dags igen när han drog till på volley och satte 6-1 på Alexander Karlgrens vänsterlyft. Vilka delikatesser!

Avstängd i två matcher

Sirius AIK-värvning Jimmy Jansson fick rött kort och grovt matchstraff i måndags efter en rövtackling på Christoffer Edlund. Några timmar före den andra kvartsfinalen meddelades det att Jimmy fick två matchers avstängning och missar alltså även fredagens fight i arenan.

Nya avbräck

I andra halvlek tvingades Sirius till nya avbräck då Ted Haraldsson (ont i sidan) och David Thorén tvingades kliva upp. David fick olyckligt nog Christoffer Edlunds klubba i ansiktet när nummer 21 laddade för att göra sitt fjärde mål för kvällen.

David Thorén leds av isen.
David Thorén leds av isen.

14:e raka semifinalen

Villa är på väg mot sin 14:e raka semifinalserie. 1993 föll Villa mot Boltic med 1-2 i matcher i semifinalen. Först tolv år senare spelade Villa sin nästa semifinalserie då det blev 1-3 i matcher mot Edsbyn. 2010 var det dags för nästa semifinalserie - den första i Sparbanken Lidköping Arena. Sedan dess har de blåvita inte missat att vara bland de fyra bästa och lär knappast göra det i vinter heller.

Tre matchbollar

På fredag kan Villa smasha in den första matchbollen hemma i Lidköping inför storpublik då det är lönefredag! Smashar Villa mot all förmodan ut den kommer nästa chans i Uppsala på måndag.

Härlig klack

Sirius har en härlig och högljudd klack som verkligen håller igång. Det var många fyndiga sånger och en del ofyndiga också men summa summarum så är Sirius-fansen sköna att lyssna på.

Tio raka mål

0-2 blev 7-2 för Villa i fredags. Lägg till 3-0 på måndagskvällen och Villa gjorde alltså tio raka mål mot Sirius.

Sviten 1

Villa har nu 22 raka segrar mot Sirius. Och efter förlusten den 15 januari 2011 på Studenternas i Uppsala har Villa 28 segrar och ett kryss på sina 29 senaste fighter mot Sirius.

Villa fick hål på Sirius sju gånger om.
Villa fick hål på Sirius sju gånger om.

15 raka kvartsfinalsegrar

Villa älskar att spela SM-kvartsfinaler. Är nu uppe i 15 raka kvartsfinalsegrar efter 1-7-förlusten borta mot Västerås 21 februari 2018. Här är den mäktiga raden: 2022/23: 7-3, 7-2 mot Sirius. 2021/22: 10-1, 7-3, 5-3 mot Motala. 2020/21: 8-3, 9-4, 7-1 mot Sirius. 2019/20: 9-6, 3-2, 9-3 mot AIK. 2018/19: 5-2, 5-1, 13-2 mot Motala. 2017/18: 5-1 mot Västerås.

3-0 igen?

Sedan säsongen 2012/13 har Villa gjort 3-0 i nio kvartsfinalserier och 3-1 i en. Alltså 30 segrar och en förlust på 31 kvartsfinaler. Enda förlusten (1-7) kom i kvartsfinal 3 borta mot Västerås den 21 februari 2018. Nu talar allt för att det blir 3-0 igen.

Fakta

Bandy

– SM-kvartsfinal 2:5 -

Sirius-Villa

3-7 (1-3)

0-1 Martin Johansson, hörna (12), 0-2 Christoffer Edlund (31), 0-3 Tim Persson (35), 1-3 Ted Bergström Heramb, hörna (41), 1-4 Christoffer Edlund (47), 1-5 Joel Broberg (54), 1-6 Christoffer Edlund (69), 1-7 Tim Persson (87), 2-7 Ted Bergström Heramb (88), 3-7 Ted Bergström Heramb (90+1).

Hörnor: 11-7 (7-6)

Utv, Villa: 1x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 2 250.

Villas lag (5-2-3): Jesper Thimfors - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Johansson, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Alexander Karlgren - Tim Persson, Christoffer Edlund, Joel Broberg. Avbytare: Alexander Härndahl, Johan Löstedt, Petter Björling, Anton Johansson (mv).

Artikeltaggar

BandySM-slutspel i bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.