Hoppa till huvudinnehållet

Möller tar mammaledigt – Strand ska leda lokala näringslivet: ”Ett drömuppdrag”

Publicerad:
Reporter Victoria Svärd Karlsson
Victoria Svärd Karlsson
victoria.svardkarlsson@nlt.se
Victoria Möller, till vänster, ska gå på mammaledighet och under tiden tar Katarina Strand över som verksamhetsledare.
Victoria Möller, till vänster, ska gå på mammaledighet och under tiden tar Katarina Strand över som verksamhetsledare. Foto: Thomas Kühnel

Katarina Strand från Källby blir verksamhetsledare för Näringslivet i Lidköping under 2023 när Victoria Möller går på mammaledighet.

– För mig är detta ett drömuppdrag, säger Katarina Strand.

Sedan hösten 2022 har Katarina Strand suttit som ledamot i föreningen NiL, Näringslivet i Lidköping. När styrelsen fick veta att verksamhetsledaren Victoria Möller skulle gå på mammaledighet var man tvungen att hitta en ersättare.

– Vi satt och slog våra klocka huvuden ihop, och sen så fick jag frågan och jag blev jätteglad över det. Jag kände att det skulle kunna vara en möjlighet för mig att operativt utveckla mig själv. Det kom som en överraskning, säger Katarina Strand till när NLT är på besök.

Föreningen arbetar med att främja och utveckla Lidköpings näringsliv, genom att skapa mötesplatser för medlemmar där de bland annat kan nätverka, skapa kontakter och vara med och påverka Lidköpings utveckling.

– Jag försöker alltid hitta ingångar hos människor för att se hur man ska kunna växa, förklarar hon.

Katarina Strand har professionellt jobbat med marknad, kommunikation, events och service av olika slag eftersom det alltid har varit intressant för henne.

Katarina Strand blev glatt överaskad när hon fick frågan om att hoppa in som verksamhetsledare på NiL, Näringslivet i Lidköping.
Katarina Strand blev glatt överaskad när hon fick frågan om att hoppa in som verksamhetsledare på NiL, Näringslivet i Lidköping. Foto: Thomas Kühnel

Vad ser du mest fram emot med att bli verksamhetsledare i föreningen?

– Det ska bli så roligt att vara en del av detta nät av företagare, entreprenörer och människor som har driv och energi. Jag vill vara med och försöka stärka nätverket mer och strävar efter att vi ska göra det genom att hjälpas åt.

Katarina Strand fortsätter:

– För mig är detta ett drömuppdrag.

Men ett år går snabbt, vad ska du göra sen?

– Vi får väl se vad som händer sen. Jag är helt inne på att jag ska vara kvar på det här jobbet, skrattar Katarina Strand.

Artikeltaggar

EntreprenörskapLidköpingNäringsliv

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.