Hoppa till huvudinnehållet

Målvaktskris i LFK – när affischnamnet kan tvingas till ny operation

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Matilda Haglund har, återigen, problem med sitt vänsterknä.
Matilda Haglund har, återigen, problem med sitt vänsterknä. Foto: Sören Turesson

Lidköpings FK har drabbats av målvaktskris.

Elitettan-klubbens enda alternativ, Matilda Haglund, går skadad.

– Troligtvis väntar en fjärde operation i samma knä, säger LFK-keepern.

Truppen i övrigt är satt, och ser helt klart intressant ut, men en position återstår att lösa för Lidköpings FK och det är en ganska viktig sådan.

Målvaktspositionen.

När LFK-damerna i helgen inledde årets träningsmatchande med att besegra division 1-klubben Örebro med 4-0 gjorde laget det utan målvakt. Eller ja, det fanns en målvakt, men hon kom inte från Lidköping, utan lånades in från motståndaren.

Anledningen till det är att LFK i dagsläget bara har en målvakt i sin trupp – och hon går knäskadad.

– Det är lite frustrerande, säger Matilda Haglund, 26.

Långvarigt problem

LFK:s stora affischnamn fick problem med sitt vänsterknä redan under fjolårets höstsäsong. Det var i samband med hemmamatchen mot Jitex (1 oktober) som olyckan var framme.

– Jag skulle vända mig om och kände att det hände något med knät. Jag tänkte inte mer på det just då, men det gjorde lite ont efter matchen.

Matilda Haglund fullföljde ändå säsongen 2022 och kunde, enligt henne själv, gå på max i samband med matcherna. Att det är en meniskskada det rör sig om är också klarlagt, men exakt hur allvarlig den är, ja, den frågan är ännu inte besvarad.

Mycket känslor

I dagsläget väntar Matilda Haglund på ett återbesök, förhoppningsvis i slutet av februari, där hon ska få träffa en ortoped.

– Jag vet bara att det är en meniskskada och ska jag spela fotboll så måste den fixas till. Det krävs troligtvis en operation, men vilken typ som krävs det får ortopeden avgöra, säger 26-åringen.

Kan hela säsongen vara i fara?

– Är det bara menisken det rör sig om ser jag inte det som någon risk. Vi har en plan nu, jag pratar med Andreas (Tilly Gustavsson, tränare) och Khalil (Khaled, fysioterapeut) hela tiden, men vi får vänta på det slutgiltiga beskedet.

Matilda Haglund är en stor anledning till att LFK har etablerat sig i toppen av elitettan.
Matilda Haglund är en stor anledning till att LFK har etablerat sig i toppen av elitettan. Foto: Sören Turesson

Den nuvarande skadan är inte den första Matilda Haglund har behövt brottas med under karriären. I samband med flytten till damallsvenska Linköping inför säsongen 2016 drog hon korsbandet och det har under årens gång gjorts totalt tre operationer i vänsterknät.

Hur mår du i allt det här?

– Det är lite upp och ner. Troligtvis väntar en fjärde operation i samma knä och jag vill ju kunna ha ett normalt liv efter fotbollen också. Det är lite sådana tankar som snurrar, säger Matilda Haglund.

Hon, och hela LFK, kan bara hålla tummarna för positiva besked.

LFK-tränaren: ”Det finns tusen frågor för tillfället”

Artikeltaggar

ElitettanFotbollJitex BKKarriärLidköpingLidköpings FKLinköpingMatilda HaglundÖrebro

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.