Hoppa till huvudinnehållet

Jonslunds översiktsplan växer - också Lekåsa och Fåglum ska ingå

Publicerad:
Cecilia Isberg
cecilia.isberg@nlt.se
Den fördjupade översiktsplanen över Jonslund kommer också att omfatta Lekåsa och Fåglum enligt kommunstyrelsens beslut.
Den fördjupade översiktsplanen över Jonslund kommer också att omfatta Lekåsa och Fåglum enligt kommunstyrelsens beslut.

Den fördjupade översiktsplanen som ska göras över Jonslund växer. Nu ska också Lekåsa och Fåglum ingå i planen, enligt kommunstyrelsens beslut.

Just nu är den fördjupade översiktsplanen för Nossebro på väg att färdigställas. Tanken är att när den översiktsplanen är klar så ska Essunga kommun fortsätta med först Jonslund och därefter Främmestad, för att få en bild över hur man tänker sig utvecklingen av bygden framåt.

Men när det gäller den fördjupade översiktsplanen för Jonslund har kommunstyrelsen nu beslutat att också Lekåsa och Fåglum ska ingå i planen.

– Det finns ett behov att zooma in även dessa samhällen, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson (M).

När arbetet med översiktsplanen för Jonslund och omkringliggande samhällen kan starta är dock oklart. Upphandlingen av konsulttjänster för en planarkitekt till Essunga har överklagats av en av anbudsgivarna, och ärendet ligger nu hos Förvaltningsrätten i Jönköping.

Överklagandet riskerar att försena arbetet med såväl översiktsplanerna som projekteringen av Jonslunds skola.

Överklagad upphandling kan få konsekvenser: ”Risk att det drar ut på tiden”Många hade synpunkter på ny plan: ”Oro att viktiga platser försvinner”

Artikeltaggar

Essunga kommunFåglumInfrastrukturJonslundLekåsaSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.