Hoppa till huvudinnehållet

Barnföreställning om universum och vänskap

Publicerad:
Reporter Jonas Norlin
Jonas Norlin
jonas.norlin@nlt.se
Johan Rundkvist och Robin Johansson i rollerna som professor Dregen von Vanvett och Egon Trügos.
Johan Rundkvist och Robin Johansson i rollerna som professor Dregen von Vanvett och Egon Trügos. Foto: Thomas Kühnel

En professor och hans medhjälpare som förklarar universums mysterier, hur allt uppstod ur big bang, hur allt hör ihop och hur vänskap uppstår.

Det är tråden i barnföreställningen Big bang! så blev det som det blev, som har premiär på Esplanadteatern den 18 februari.

Teaterförställningen vänder sig till barn från sex till nio år och handlar om professor Dregen von Vanvett och hans medhjälpare Egon Trügos som förklarar universums mysterium och hur allt uppstod ur big bang.

Men också om hur vänskap uppstår.

– Professorn är inte så bra på att förklara på ett pedagogiskt sätt, så att barn förstår. Det är däremot medhjälparen, säger Johan Rundkvist, som tillsammans med frilansande skådespelaren Robin Johansson har skrivit manus.

Urpremiär

Det är också dessa två som står på scenen. Regin har Esplanadteaterns Gabriella Jakobsson stått för.

Johan Rundkvist och Robin Johansson började skriva manus för ett par år sedan. Pandemin lade vissa hinder i vägen, men nu är den klar och urpremiären sker på Esplanadteatern den 18 februari.

– Vi ger bara en föreställning på Esplanadteatern. Efter det är tanken att vi ska ge oss ut på turné i Västra Götaland, säger Johan Rundkvist.

Robin Johansson och Johan Rundkvist.
Robin Johansson och Johan Rundkvist. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

EsplanadteaternTeater

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.