Hoppa till huvudinnehållet

Rasmus Dahlin mästare i All Star – firar med resa till Bahamas

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Rasmus Dahlin blev en vinnare i NHL:s stjärnfyllda All Star-turnering.
Rasmus Dahlin blev en vinnare i NHL:s stjärnfyllda All Star-turnering. Foto: Jason Redmond

Rasmus Dahlin, 22, gjorde mål och fanns med i det segrande laget i NHL:s All Star-turnering.

Det firar han med en semesterresa till Bahamas.

– Jag ska vara där åtminstone i tre dagar, säger Lidköpingskillen.

Natten mellan lördag och söndag avgjordes den klassiska All Star-turneringen och för Rasmus Dahlins del slutade det med seger. Den HCL-fostrade stjärnbacken, som tillsammans med svenske målvakten Linus Ullmark spelade i Atlantic-laget, vann finalen mot Central-laget med 7-5.

Rasmus Dahlin gjorde det sjunde och sista målet för sitt lag. Han hann dessutom med att testa en straffvariant av den högre skolan.

– Matchen var redan avgjord så jag försökte hitta på något roligt och körde en variant jag använt som liten. Det hade jag nog inte vågat om det stått 3–3. Synd att den inte gick in, men det var desto skönare att jag gjorde mål direkt efteråt, säger Rasmus Dahlin till Sportbladet.

I och med att Buffalo Sabres inte återstartar NHL-spelet förrän nästa helg passar Dahlin nu på att åka på lite semester.

– Jag åker till Bahamas i morgon och ska vara där åtminstone i tre dagar.

Vändningen – Rasmus Dahlin tar plats i stjärnfyllda lagetNya rekord – Dahlin bättre än någonsin: ”Vill ha pucken när det ska avgöras”

Artikeltaggar

BahamasBuffalo SabresHC LidköpingIshockeyNHLRasmus DahlinTurneringar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.