Hoppa till huvudinnehållet

Tremålsskytten Löfstedt pratar ut: ”Målen bestämmer inte min känsla hur jag mår”

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Tremålsskytten Johan Löfstedt.
Tremålsskytten Johan Löfstedt. Foto: Sören Turesson

Tremålsskytt för första gången i vinter!

– Kul så klart men det viktigaste för mig är att hitta glädjen i spelet och inte tvivla på mig själv efter det som har hänt, säger Villas 36-årige Johan Löfstedt efter 8–5-segern mot Frillesås.

Det är en nöjd och glad Johan Löfstedt som vi får en pratstund med på Sjöaremossen efter fredagen målfest mot jumbon.

– Vi är otroligt bra i första halvlek och gör 6–1 på en curlingis. Tror inte folk förstår hur svårspelat det var. Sedan slappnar vi av i andra men vad tusan – det är inte så konstigt, säger "Löken" och tänker på att ett obesegrat Villa leder elitserien överlägset.

Var du orolig?

– Nä, nä, – det var lugnt. Är väl bra att få känna på att vi kan tappa ibland om vi inte är skärpta.

Att Villa föll med 2–4 i andra halvlek var överraskande. Och minst lika överraskande (nåja!) var att Johan Löfstedt blev tremålsskytt.

Från fem till åtta

– Det var länge sedan du fick skriva det, skrattar han och fortsätter:

– Synd jag inte lirade det på oddset. Kul så klart att få göra tre mål även om det inte är det viktigaste för mig.

Löfstedt stod på fem mål och sju assist på sina 16 matcher inför fredagsfighten.

Edlund tremålsskytt på 36-årsdagen: ”Är jag som får bjuda på fika”Villa tog 20:e segern – här är spelarbetyg och snackisar från Frillesås
Johan Löfstedt med blick för spelet.
Johan Löfstedt med blick för spelet. Foto: Thomas Kühnel

Nu är han uppe i åtta mål. 4–0 pricksköt han från 17 meter, 5–0 på friläge och 7–3 på en retur efter ett stolpskott av Christoffer Edlund.

– 4–0 var en jäkla smäll och sedan fick jag ett kanonpass av Joel till 5–0.

209 poäng

Inför den här säsongen hade Löfstedt gjort hela 209 poäng (102 mål) på 122 matcher i Villadressen.

Men ni minns förstås att 36-åringen tog en oväntad timeout i tre matcher i november då han öppet gick ut och pratade om sin prestationsångest.

Sedan missade han ytterligare två matcher i december på grund av influensa.

– Efter det som har hänt är det primära inte att göra mål eller poäng. Visst, det är förstås kul att bidra men det viktigaste för mig är att hitta glädjen i spelet och inte tvivla på mig själv. Målen bestämmer inte min känsla hur jag mår, fastslår han.

Hur mår du i dag?

– Betydligt bättre än i november. Men det går upp och ner både inför matcherna och under dagarna. Och jag vet ju om att det är något jag alltid kommer att få jobba med.

Hjälper det att göra tre mål?

– Det blir inte sämre men jag letar framför allt efter själva känslan inför matchen. Jag vill känna mig avslappnad och tycka det är kul att spela. Jag är en känslomänniska som vill slappna av och spela och ha skoj. Målen är bara en bonus.

Hade du kul i dag?

– Ja, men det tycker jag. Det var en bra känsla och fysiskt blir det bara bättre och bättre.

Grovt matchstraff för Esplund mot Saik: ”Han har spelat färdigt i serien”

Fakta

Bandy

– Elitserien -

Frillesås-Villa

5-8 (1-6)

0-1 Christoffer Edlund (3), 0-2 Joel Broberg (8), 0-3 Christoffer Edlund (16), 0-4 Johan Löfstedt (20), 0-5 Johan Löfstedt (25), 1-5 Markus Fremstad (37), 1-6 Felix Pherson (40), 2-6 Fredrik Johansson (51), 3-6 Tero Liimatainen (52), 3-7 Johan Löfstedt (52), 4-7 Oskar Lundgren, hörna (76), 5-7 Linus Jönsson (82), 5-8 Christoffer Edlund, hörna (88).

Hörnor: 9-8 (4-3).

Utv: Ingen.

Domare: Christoffer Aidesjö.

Publik: 570.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Hugo Behlander, Martin Johansson, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Johan Löfstedt - Alexander Härndahl, Christoffer Edlund, Joel Broberg. Avbytare: Gustav Friman, Alexander Karlgren, Petter Björling, Jesper Thimfors (mv).

Artikeltaggar

BandyJohan LöfstedtVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.