Hoppa till huvudinnehållet

Pubkväll – ett uppskattat samarbete mellan SPF och PRO

Publicerad:
För sjätte gången arrangerade SPF och PRO pubkväll på Vara konserthus.
För sjätte gången arrangerade SPF och PRO pubkväll på Vara konserthus. Foto: Åsa Mwansa

I tisdags kväll samlades 150 medlemmar i SPF och PRO på Vara konserthus till en pubkväll med levande musik och musikquiz.

– Det är helt fantastiskt att vi kan vara där och att konserthuset stöttar med förmånliga priser, säger Dick Gleisner som höll i kvällen tillsammans med sin fru Ulrika.

Tre timmar trevlig samvaro, skoj och god mat - det är vad som erbjuds och Dick menar att det är ett vinnande koncept. Pubkvällen arrangerades för sjätte gången.

– Flera stycken har hört av sig och tackat. De tycker att det är så roligt. Det är ju både från SPF och PRO, och det är ganska unikt att vi har ett samarbete, men vi har ju egentligen samma inställning och vill samma sak, säger han.

Han står för livemusiken tillsammans med Roland Green på gitarr och sång, och Lisbeth Edlund som spelar dragspel.

– Det är Lisbeth som gör musikquizet också, och det gör hon jätteproffsigt, jag vill särskilt lyfta henne för det, säger Dick.

Quizet är en musikfläta med ett ord som söks lodrätt, denna gång ”snöbollskrig”. För att få fram de vågräta svaren illustreras frågorna med låtar hämtade från allt ifrån 30-40-talen och framåt nutid.

– Det blev en del Povel Ramel och Alf Hambe, men även låtar som Under the boardwalk, och Hundar och ungar av Alf Robertsson, vi har en väldig bredd. Vi tränar som små gnuer för att klara av det här. De äldre låtarna är inte min starkaste sida, säger Dick och skrattar.

Men han menar att det är viktigt att ha med något för alla, och det verkar publiken tycka att bandet lyckas med.

I biljettpriset ingick en räkmacka eller paj, och vatten att dricka. De som ville köpte själva till ett glas vin eller öl. Förutom quiz bjöd bandet på lite historier och spelade lite extra låtar på slutet. Det brukar bli lite allsång också, i tisdags körde de Tyrolerhatten som avslutning.

– Framåt niotiden brukar jag säga att ”Nu är jag trött, nu får ni gå hem”, säger Dick Gleisner och skrattar hjärtligt.

Artikeltaggar

AllsångMusikÖlPROSångSPF SeniorernaVara konserthus

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.