Styrelsens besked – akuten tills vidare kvar på sjukhuset i Lidköping

Publicerad:
Akutmottagningen i Lidköping har de senaste blivit en het potatis och inom kort kan det komma besked om dess framtid. Foto: Sören Turesson

På tisdagen höll styrelsen för Skaraborgs sjukhus pressträff angående dess framtid. Huvudbudskapet var i första hand ett lugnande besked – akutmottagningen i Lidköping ska vara kvar.

Samtidigt läggs ett utredningsuppdrag till sjukhusdirektören som ska se över möjligheterna att, istället för att avveckla, ge mer uppdrag till sjukhuset Lidköping vad gäller planerade operationer för att korta vårdköerna. Det genom att hämta hem operationer som idag sker utanför Skaraborg.

– Vi vill se möjligheter, säger Anna-Karin Skatt (S), ordförande sjukhusstyrelsen.

Hon förtydligade också att det inte finns några förslag om att lägga ner varken sjukhuset i Lidköping eller akuten. Det handlar snarare om att ge ett utökat uppdrag med mer vård till Lidköping.

Knäckfrågan blir dock hur fler planerade operationer ska kunna lösas, då man redan i dagsläget har brist på personal i Lidköping, inte minst anestesisjuksköterskor.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare