Hoppa till huvudinnehållet

Därför stänger Robin, 38, sin populära fiskbutik: ”Ett beslut som har växt fram”

Publicerad:
Reporter Felicia Stadling
Felicia Stadling
felicia.stadling@nlt.se
Robin Bejrö har drivit Bejrö fisk- och skaldjur i sju år – nu meddelar han att han stänger butiken.
Robin Bejrö har drivit Bejrö fisk- och skaldjur i sju år – nu meddelar han att han stänger butiken. Foto: Sören Turesson

Nu stänger Robin Bejrö, 38, sin uppskattade fisk- och skaldjursbutik i Lidköping efter en tids betänketid.

– Jag har jobbat dygnet runt i sju år och har älskat det, men nu vill jag bara få leva ett vanligt Svenssonliv, säger Robin om beslutet.

När Robin Bejrö, 38, öppnade sin butik Bejrö fisk och skaldjur för sju år sedan var det en dröm som gick i uppfyllelse. Men det han aldrig hade kunnat ana då var hur framgångsrikt företaget skulle bli – sedan dess har han nämligen inte haft en lugn stund.

På gott och ont.

– Å ena sidan har jag jobbat med min passion och det har varit helt fantastiskt. Å andra sidan har det varit enormt slitsamt, jag har inte haft någon semester, inte kunnat vara sjuk, eller kunnat ta ut vab för mina två grabbar, berättar Robin.

Beslut som vuxit fram

Beslutet om att stänga butiken har vuxit fram under de senaste året, men slutgiltigt beslut tog Robin vid jul.

– Jag har funderat på detta i perioder, men jag bestämde mig på riktigt nu i julas, när jag såg hur mycket beställningar jag hade och kände en stor press, jag mådde inte alls bra. Samtidigt är det jättekul att så många gillar det jag har gjort och gör.

– Men detta fick bli min julklapp till mig själv, det är dags att ta hand om sig själv. Man är ju inte odödlig och jag vill sluta med flaggan i topp, innan jag går in i väggen.

Med sin stora passion för fisk och skaldjur har han tagit Lidköpings invånare med storm, och har älskat tiden i butiken. Samtidigt har det varit slitsamt, menar Robin Bejrö. ”Har jobbat dygnet runt i sju år, kroppen okar inte hur mycket som helst”.
Med sin stora passion för fisk och skaldjur har han tagit Lidköpings invånare med storm, och har älskat tiden i butiken. Samtidigt har det varit slitsamt, menar Robin Bejrö. ”Har jobbat dygnet runt i sju år, kroppen okar inte hur mycket som helst”. Foto: Sören Turesson

Att Robin slutar med flaggan i topp är det ingen tvekan om. Nyligen postade han ett inlägg om sitt beslut på Facebook, där responsen var total. Inlägget har nära 1 000 reaktioner och drygt 200 kommentarer – där folket hyllar honom till skyarna.

– Jag är överväldigad och helt golvad av responsen. Även om jag har knutit fantastiska kontakter och skapat fina relationer med kunder genom åren så trodde jag aldrig att så många skulle reagera. Just de unika relationerna är det jag kommer sakna mest.

Nya äventyr väntar

Men för den som saknar Robin efter att han stänger den 25 februari behöver man bara gå ett par hundra meter för att hälsa på honom. I mars börjar han nämligen jobba på Ica Hjertbergs fisk- och skaldjursdisk.

– Jag kommer att ta med mig all erfarenhet från åren i butiken och sätta min prägel även på Hjertberg.

Han fortsätter:

– Det blir ju inget gigantiskt steg, jag får fortfarande jobba med det jag brinner för och träffa kunder, skillnaden är att jag kommer ha mer frihet och mer resurser som anställd, avslutar Robin Bejrö.

Artikeltaggar

ButikerEntreprenörskapFiskeLidköpingNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.