Hoppa till huvudinnehållet

Villas kapten efter Sveriges vinst mot Sverige: "Kändes som verklig prestige"

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Christoffer Edlund och Martin Karlsson.
Christoffer Edlund och Martin Karlsson.

6-2 i den avslutande fighten mot Team 25.

Då var Villas kapten och svenska landslagets kapten Martin Karlsson belåten.

– En jättebra och skön avslutning, säger Martin till Bandypuls.

Förlust och Sverige A hade kommit trea i landslagsturneringen i Karlstad.

Nu blev det istället turneringsseger efter 6-2 mot Sverige Team 25 i en landskamp där det fanns hela nio Villaspelare på isen - tre i Team 25 och sex i A-landslaget.

– Det var lite som att spela äldre mot dom yngre på träningen. Kändes som verklig prestige i matchen, säger Martin Karlsson till Bandypuls efter 6-2-segern.

Villaspelare stod i centrum då Martin spelade fram till 3-0 och 4-1. Joel Broberg satte 2-0 och spelade fram till 1-0.

Christoffer Edlund satte 4-1 och spelade fram till 5-1 medan Säfström satte 6-2.

28 poäng för Villa

Och totalt sett slog Villas sextett i A-landslaget till med 14 mål och 14 assist på helgens tre landskamper - 2-3 mot Finland, 16-2 mot Norge och 6-2 mot Team 25.

Edlund drog in sju mål medan Joel, Martin Johansson och "Säva" satte två vardera plus att Martin Karlsson fixade ett mål.

Kollar vi på assistligan så slog Joel och Martin Karlsson till med fem assist vardera. Edlund och "Säva" hade två vardera.

– Mattias (förbundskapten Sjöholm) sa när vi kom hit att vi är i en process både som grupp och lag och att vi vill ta steg hela tiden. Det känner jag verkligen att vi har gjort för varje match, säger Martin.

Fem poäng för Friman

Mot Team 25 var det 3-0 i paus och i andra drog man ifrån till en 6-2-seger mot det unga gardet som bland annat innehöll Villatrion Gustav Friman (3 mål/2 ass under helgen), Alexander Karlgren (5 ass) och Alexander Härndahl (2 mål/1 ass).

– Dels var grejen att slå dom och vinna turneringen. Och sedan var det viktig för att vi inte har gjort någon riktig fullträff den här säsongen, säger Martin.

När det gäller fredagens förlust mot Finland säger Martin så här:

Sirius nästa

– Vi vet ju om matchbilden. Mycket handlar om att inte komma i underlägen mot dom. Sedan måste vi göra mer än två mål för att vinna. Blir också viktigt att variera spelet mot dom, säger Villas kapten och tänker på VM i Åby i slutet av mars.

Tre matcher på tre dagar sliter förstås på kroppen och redan på onsdag startar elitserien igen.

– Inget man är van vid men lite vila i morgon kanske, träna ordentligt på tisdag och sedan är det match igen (Sirius borta) på onsdag. Det är så man vill ha det.

Fakta

Bandy

– Landskamper -

Sverige-Sverige Team 25

6-2 (3-0)

1-0 Martin Landström (6), 2-0 Joel Broberg (13), 3-0 Oscar Wikblad (26), 3-1 Isac Karlsson (50), 4-1 Christoffer Edlund, hörna (62), 5-1 Albin Airisniemi (67), 5-2 ted hedell (82), 6-2 Martin Söderberg (89).

Övriga matcher: Sverige-Finland 2-3, Finland-Norge 4-4, Sverige-Norge 16-2, Sverige Team 25-Finland 8-4, Sverige Team 25-Norge 14-5.

Artikeltaggar

Christoffer EdlundErik SäfströmJoel BrobergMartin JohanssonMartin KarlssonSportVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.