Sök sommarens roligaste jobb hos NLT: ”En väldigt välkomnande redaktion”

Nyheter
PUBLICERAD:
Emma Edling har vikarierat ett halvår på NLT och beskriver jobbet som väldigt fritt, varierande, socialt och kreativt.
Foto: Thomas Kühnel
Nu söker NLT vikarier inför våren och sommaren. Som reporter hos oss får du vara med och ta stort ansvar för att tidningen har bra och lockande nyheter. Vill du ha en spännande, varierande, utvecklande och rolig sommar så ska du söka jobb hos oss.

Lidköping är dessutom en väldigt trevlig sommarstad med mycket vatten och ett levande centrum även på vår och sommar.

Vår redaktion är en härlig arbetsplats som är öppen och välkomnande. Vi säger ja till annorlunda idéer och tokiga uppslag.

Vi jobbar med ett ständigt digitalt fokus för att leverera lokala händelser, granskningar, snabba nyheter och aktuella snackisar till våra läsare.

Välkommen med din ansökan. HÄR!

Några röster från de som arbetar hos oss:

Varför tycker du att man ska söka sommarjobb på NLT?

För att på NLT får vi möjlighet att delta i hela processen från idé till färdig artikel och man får möjlighet att jobba ihop med en redaktion som tänker framåt och ständigt vill utvecklas - vilket är jätteroligt, säger Emma Edling, 20 år, som just nu vikarierar som lokalredaktör i Grästorp, en av sex kommuner som NLT bevakar.

Pontus Pettersson, 32, jobbar som sportreporter hos oss.

– Jag klev in på redaktionen när jag gick i gymnasiet och är fortfarande kvar, det säger nog det mesta. Att vara journalist är oerhört varierande, ingen dag är den andra lik, säger han.

Båda berättar att man får ta stort eget ansvar utveckla sina egna idéer och samtidigt bolla med många kollegor och nyhetschef.

– Det är en väldigt välkomnande redaktion där vi skrattar ihop och pushar varandra framåt, säger Emma Edling.

Pontus Pettersson är sportreporter på NLT: ”Det är inte svårt att komma in i gänget” säger han.
Foto: Sören Turesson

Ja, hur är stämningen på redaktionen?

– Oerhört lättsam. Skämten går varma, det ena sämre än det andra, och det är inte direkt svårt att komma in i gänget. Tvärtom. Hoppas att du vill bli min kollega i sommar, säger Pontus Pettersson.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.