Hoppa till huvudinnehållet

Därför har Villa personliga mållåtar: ”Började innan min tid”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Rasmus Abrahamsson, till vänster, är högst delaktig i Villas mållåtar.
Rasmus Abrahamsson, till vänster, är högst delaktig i Villas mållåtar. Foto: Thomas Kühnel

Fem av spelarna i dagens Villatrupp har förärats med en personlig mållåt.

Varför då?

– Dels handlar det om att spelarna i fråga ska känna lite uppskattning från klubbens håll, säger Rasmus Abrahamsson.

Joel Broberg, Martin Karlsson, Tim Persson, Johan Löfstedt och Christoffer Edlund är de fem spelare i Villas herrtrupp som har personliga mållåtar. Flera av deras låtval har skett i samråd med Rasmus Abrahamsson, sociala medier- och webbansvarig i Villa, vilket de själva berättar om i en annan artikel.

Personliga mållåtar för Villastjärnorna – här är historierna bakom valen

– Vi kollar om spelarna har någon speciell låt som de vill ha, som de kanske redan är förknippade med eller som det går att göra en remix på. Vi spånar ihop och testar oss fram, säger Rasmus Abrahamsson och fortsätter:

– Det här började ju innan min tid med att Danne, Bryngel, Davva och de spelarna hade sina låtar. Det drog igång när arenan byggdes, i ”Sparris” regi (Jonas Johansson, klubbdirektör).

Varför har ni mållåtar?

– Dels handlar det om att få igång publiken, dels om att spelarna i fråga ska känna lite uppskattning från klubbens håll. Det är något som vi kan bygga upp både i sociala medier och med publiken i arenan.

Johan Löfstedt och Christoffer Edlund fick sina låtar redan under sina första säsonger i Villa, medan den övriga trion har fått sina på senare år.

Varför har just de här fem spelarna en låt?

– Majoriteten av de som har en egen låt är ju de som gör flest mål. Om vi tar Edlund så är han en renodlad målskytt så det är självklart att han ska ha en. Det kan även handla om hur kontraktsläget ser ut, det tar ju lite tid innan en låt sätter sig för publiken, säger Rasmus Abrahamsson och fortsätter:

– Joel och Martin till exempel har ju Villa som moderklubb och de har även ofta varit tidiga med att skriva längre kontrakt.

Vem som blir nästa Villaspelare att föräras med en personlig mållåt? Det återstår att se, men vissa kriterier sticker ut mer än andra.

– Om det är någon spelare som gör mycket mål och kanske skriver på ett längre kontrakt, då blir han i fokus, säger Rasmus Abrahamsson.

Artikeltaggar

BandyChristoffer EdlundJoel BrobergJohan LöfstedtMartin KarlssonVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.