Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Elever med särskilda behov behöver arbetsro

Publicerad:
”Barn med olika diagnoser behöver fler vuxna i skolan. Man behöver ha små grupper och arbetsro”, skriver signaturen Nina. Genrebild.
”Barn med olika diagnoser behöver fler vuxna i skolan. Man behöver ha små grupper och arbetsro”, skriver signaturen Nina. Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Åter igen ser vi hur Liberalernas politiker Pär Johnson säger en sak men gör något helt annat.

Hur kan man påstå att man önskar satsa på våra barn med särskilda behov när man minskar så viktiga resurser? Barn med olika diagnoser behöver fler vuxna i skolan. Man behöver ha små grupper och arbetsro.

Skolan i Lidköping är redan i dag hårt drabbad. I vissa skolor har man 45 ungar vid samlingar, total katastrof när små barn i klass 1 har svårt att sitta still. Stora undervisningsgrupper vet vi alla att ungarna inte klarar, sedan klagar lärare på eleverna. Tänk om eleverna fick klaga på lärare och outbildad resurspersonal.

Har man barn med särskilda behov är det ännu viktigare med små grupper. Liberalerna har alltid drivit skolfrågor, men det är nog skillnad när man får makt och ska ta ansvar. Blir det med skolan i Lidköping på samma sätt som med sjukhuset? Det bådar inte gott för oss skattebetalare eller har de nya kommunalråden tagit sig vatten över huvudet? Att sitta på två stolar skulle jag påstå är regelvidrigt. Hela vår demokrati och vår styrning av kommunen blir lidande. Hur får vi kommuninvånare insyn? Jag hoppas innerligt att SD kommer visa sina väljare vad de går för. Vilket är viktigast för kommunen, skrytbyggen eller en fungerande skola, äldreomsorg och att driva frågan om ett akutsjukhus?

Den nya politiska konstellationen är en katastrof för oss invånare.

Nina

Artikeltaggar

DiagnoserInsändareKatastroferLiberalernaLidköpingLärarePär JohnsonSkola och utbildningSkolorVård och omsorg