Hoppa till huvudinnehållet

Skön NM-succé i Norge – så många medaljer tog Henrik

Publicerad:
Henrik Kraemer glänste på NM.
Henrik Kraemer glänste på NM. Foto: Sören Turesson

Tre silver och ett brons!

Lita på att det var en nöjd Henrik Kraemer som åkte hem från nordiska mästerskapen i Norge.

Lidköpingskillen Henrik går ju numera på RIG i Jönköping och han fortsätter att utvecklas med besked.

Nya bevis för detta kom på NM i Norge 10-12 december där Henrik, som numera tävlar för SK Elfsborg, glänste i juniorklassen (17 år och yngre).

Att åka hem med fyra medaljer smäller högt. Inget guld men hela tre silver är vasst i ett mästerskap där även de tre baltiska länderna deltog.

Knallhård final

Bronspengen kom på 100 meter fjäril där det bara skiljde 19 hundradelar mellan tvåan och femman.

Kristupas Trepocka, Litauen, var överlägsen på 53,88. En norrman kom tvåa på 54,46 medan Henrik kom trea på 54,57 vilket var sex hundradelar före fyran.

På 200 meter fjäril svarade Henrik för en vass avslutning och tog in meter för meter och var till sist bara 15 hundradelar från guldet som danske Marius Tholstrup vann på 2.01,90.

För snabb växling

Henrik simmade in på 2.02,05 vilket var nästan fyra sekunder före trean.

På 4x100 medley simmade Henrik fjärilsim och det som såg ut att bli en tredjeplats byttes ut till en ny silverpeng då Danmark diskades för överväxling.

Den tredje silvermedaljen kom i en öppen mix lagkapp på 8x50 meter frisim där Henrik simmade sin sträcka på nya personbästat 22,94.

Artikeltaggar

Henrik KraemerSimningSimsportSK Elfsborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.