Hoppa till huvudinnehållet

Sandra, 33, blev uttråkad på semestern – startade egen salong: ”Så himla roligt”

Publicerad:
Mitt i sin semester 2020 så beslöt sig Sandra Axelsson Sunnerdahl för att påbörja en frans- och brynutbildning, inte långt därefter öppnade hon upp dörrarna till sin egen salong.
Mitt i sin semester 2020 så beslöt sig Sandra Axelsson Sunnerdahl för att påbörja en frans- och brynutbildning, inte långt därefter öppnade hon upp dörrarna till sin egen salong. Foto: Emma Edling

Grästorparen Sandra Axelsson Sunnerdahl blev under sin semester 2020 väldigt rastlös och anmälde sig därför till en frans- och brynutbildning.

Hon blev snabbt fast i skönhetsvärlden och inte långt efter utbildningen startade hon upp en egen skönhetssalong; Sandras skönhetsrum.

Mitt i sin semester 2020, medans regnet föll ner och rastlösheten kröp sig på så beslöt sig Sandra Axelsson Sunnerdahl för att påbörja en frans- och brynutbildning. Under december samma år blev hon certifierad frans- och brynstylist.

– Jag började göra på familj, vänner och kollegor. Det var så himla roligt.

Ganska snabbt efter utbildningen startade Sandra en egen salong vid namn ”Sandras skönhetsrum” i husets källare.

– Jag startade upp bolaget för att kunna marknadsföra mig ordentlig. Eftersom det fanns en egen ingång hit till källaren, så tänkte jag att jag kunde starta och hålla igång salongen här nere.

Ganska snabbt efter första utbildningen startade Sandra en egen salong vid namn ”Sandras skönhetsrum” i husets källare.
Ganska snabbt efter första utbildningen startade Sandra en egen salong vid namn ”Sandras skönhetsrum” i husets källare. Foto: Emma Edling

Slukade utbildningar

Sandra började med tiden undersöka vad det fanns för ytterliga utbildningar inom skönhetsbranschen och listan visade sig vara lång.

– Jag hoppade på fransstylistutbildning, en utbildning i kosmetisk tandblekning och utbildningar i både spraytan och vaxning. Flera lashlift- och browliftutbildningar också. Jag körde verkligen rubbet där ett tag, jag blev inte mätt på det.

I slutet av sommaren 2021 tillkom det senaste tillskottet i raden av utbildningar Sandra tagit sig an, vilket var certifierad nagelterapeut.

– Jag håller på att utbilda mig inom microblading, men det kommer ta ett tag så det är inget jag jobbar med nu. Efter det känner jag att det får räcka på ett tag, säger Sandra med ett skratt.

Vilken utbildning har varit roligast?

– Oj, vad svårt. Nagelutbildningen var ju väldigt kul. Det fanns mycket att lära sig och jättebra lärare.

Förutom att Sandra driver salong och utbildar sig inom microblading så pluggar hon upp sina gymnasiebetyg och jobbar halvtid i en livsmedelsbutik.

– Det har varit mycket multitasking kan man säga, säger Sandra och skrattar till.

Vad är det som fascinerar dig mest med skönhetsbranschen?

– Jag själv tycker att det är väldigt kul att få unna mig lite vardagslyx ibland. Det här är ju en form av vardagslyx, att få gå och fixa naglarna eller bara piffa till fransarna och brynen. Det gör ju så mycket bara av att färga fransarna till exempel, säger Sandra och fortsätter:

– För min del så tycker jag inte att det är så mycket jag bidrar med, men personen som går härifrån blir väldigt glad. Till exempel med tandblekningen, där har jag kunder som nästan blivit rörda när de sätt sig själva i spegeln efteråt och det tycker jag är så himla kul.

Förutom att Sandra driver salong och utbildar sig inom microblading så pluggar hon upp sina gymnasiebetyg och jobbar halvtid i en livsmedelsbutik.
Förutom att Sandra driver salong och utbildar sig inom microblading så pluggar hon upp sina gymnasiebetyg och jobbar halvtid i en livsmedelsbutik. Foto: Emma Edling

Framtiden

Sedan företaget startade har utbudet av behandlingar utökats i takt med nya utbildningar och salongen har hunnit flytta två gånger. På frågan hur Sandra ser på företagets framtid, svarar hon:

– Jag kommer fortsätta driva salongen så länge jag tycker att det är roligt och känner att det finns tid. Det här är ju lite som min hobby, något jag kan göra på fritiden utan något tvång. Mitt riktiga jobb och plugget kommer få styra lite, eftersom salongen inte är min huvudsakliga inkomst. Men jag tycker att det är väldigt roligt.

Artikeltaggar

ArbeteFöretagandeGrästorpHobbyMänskligtUtbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.