Hoppa till huvudinnehållet

Duo saknas – när Villa kliver ut: "Inte slut förrän det är slut på Zinken"

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Kan Hammarby få Erik Säfström och hans Villa på fall i kväll?
Kan Hammarby få Erik Säfström och hans Villa på fall i kväll? Foto: Anders Wiklund/TT

Säsongens första utematch står på programmet.

Räkna med en maffig bandykväll i Stockholm då.

– Det brukar vara bra tryck på läktaren, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Elitseriesäsongen 2022/23 har i helgen kommit halvvägs och Villa avslutar den första delen med att möta Hammarby på klassiska Zinkensdamm IP.

En match som alltid sticker ut lite extra under ett kalenderår.

– Historiskt sett har det varit tighta matcher och på Zinken är det inte slut förrän det är slut. Det har vi både bittert fått erfara och upplevt på ett mer positivt sätt, säger Johan Sixtensson.

Fin kväll

Vädermässigt ser det ut att bli närmare tio minusgrader, och vindstilla, i Stockholm under fredagskvällen. Det verkar kunna bli en maffig bandymatch, med andra ord.

– Det är speciellt på Zinken och du måste vara riktigt bra för att bli av med Hammarby och kunna döda matchen. Vi ska i första hand vara hemskt bra defensivt, säger Johan Sixtensson.

Löfstedt saknas igen

Matchen på Zinkensdamm blir säsongens första på uteis för Villas del och som en del i förberedelserna inför det tränade laget på torsdagen på Isstadion.

På spelarsidan saknas fortfarande Johan Löfstedt på grund av sjukdom (feber/hosta) och av samma anledning kommer inte heller Gustav Friman till spel (halsont). Däremot är Anton Johansson tillbaka som målvaktsavbytare, jämfört med laget som i måndags kryssade mot Sandviken på hemmais.

Vad är din bild av årets Bajen?

– De känns rätt harmoniska får jag säga. Hammarby har fått lite mer på plats efter att Isac (Karlsson) och Birgersson (Viktor) kom in och de har presterat bra bandy mot lag som Västerås och Sandviken, säger Johan Sixtensson.

NLT på plats

Med snart halva serien spelad är Hammarby, med Lidköpingskillen Melker Broberg i laget, sjua i tabellen efter att ha vunnit fem av elva matcher. Att jämföra med serieledande Villas nio segrar på elva försök.

Hur ni följer kvällens match? Via NLT:s liverapportering, förstås.

19.00: Villa åker till Zinkensdamm – följ mötet med Hammarby här

Fakta

Laget

Villa (5-2-3): Jesper Thimfors - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Johansson, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Alexander Karlgren - Tim Persson, Christoffer Edlund, Joel Broberg.

Avbytare: Anton Johansson, Petter Björling, Alexander Härndahl.

Artikeltaggar

Anton JohanssonBandyEdsbyns IFGustav FrimanHammarby IFJesper ThimforsJohan LöfstedtJohan SixtenssonStockholmVilla LidköpingVästeråsZinken

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.