Hoppa till huvudinnehållet

Folkhögskolan samlar till Musikhjälpen - vill slå rekordet

Publicerad:
En lång sändning väntar bland andra SaraBeata Hagström, Samuel Österberg, och Annica Gustafsson
En lång sändning väntar bland andra SaraBeata Hagström, Samuel Österberg, och Annica Gustafsson Foto: Mats Rosqvist

När årets Musikhjälp nu genomförs stöttar Vara folkhögskola med olika aktiviteter. Skolans mål är att få in mer än 30 000 kronor till hjälp för barn på flykt undan krig.

Musikhjälpen arrangeras årligen av Sveriges radio. I år är det Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson som mellan den 12 och 18 december genomför en maratonsändning från en glasbur på Kungstorget i Göteborg. Avsikten att samla in pengar för att hjälpa barn som är på flykt undan krig.

Men även lokalt finns en aktör som är synnerligen aktiv i sammanhanget. Vara folkhögskola är nämligen engagerad i insamlingen. Förberedelserna och planeringen inför årets upplaga har pågått ett bra tag. Under tisdagen var också ett besök på Kungstorget Göteborg inplanerat för elever på radiolinjen. Men det är på torsdagen som det mesta händer. Skolan slår då upp dörrarna och anordnar loppis, pysselverkstad och en rad andra saker.

Radiolinjen sänder live först mellan 10 och 19. Och senare på kvällen utlovas mer sändningar. Den vill önska musik kan swisha en slant och på så sätt bidra till insamlingen. Dessutom har eleverna samlat in priset i form av presentkort, biljetter konst, med mera, som man kommer att lotta eller auktionerna ut. Målet är att sätta insamlingsrekord.

– Året innan pandemin fick skolan in 30 000. Det ska vi slå, förklarar eleverna Annica Gustafsson, SaraBeata Hagström och Samuel Österberg.

Artikeltaggar

MusikhjälpenNöje/KulturRadioVara folkhögskola

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.