Hoppa till huvudinnehållet

Hamburgerkedjan har stängt sin restaurang i Lidköping: ”Människor har det tight”

Publicerad:
Reporter Håkan Johansson
Håkan Johansson
hakan.johansson@nlt.se
Brödernas sejour i Lidköping varade bara i ett halvår. Arkivbild.
Brödernas sejour i Lidköping varade bara i ett halvår. Arkivbild. Foto: Sören Turesson

Det blev bara ett halvår i Lidköping för hamburgerkedjan Brödernas.

För få gäster har gjort att restaurangen är stängd sedan några veckor.

Det var så sent som i maj i år som Brödernas öppnade sin restaurang, vägg i vägg med WAP Padel på Rörstrandsområdet.

Kundtillströmningen har inte blivit den väntade och i november fattades beslutet att stänga i Lidköping.

– Det är bara att konstatera att samhällsläget gjort att fler människor har det tight ekonomiskt, säger Simon Rosengren, som är regionchef för tio av Brödernas restauranger i västra Sverige.

Han fortsätter:

– När folk får det knapert går det förstås ut även över restaurangbesök. Sedan ligger restaurangen i en padelhall och padeln har tappat i antal spelare. Klart att det går ut över oss också.

Simon Rosengren vill inte slå fast att stängningen är permanent. Att öppna på en annan plats i Lidköping är i nuläget inte aktuellt. Det bolag som driver restaurangen har ett gällande avtal för lokalen i ytterligare några år.

– Man kan säga att verksamheten är satt på paus. Vi får utvärdera läget och se hur saker och ting utvecklas. Besluten om hur det blir i framtiden ligger inte på mitt bord, jag sköter bara driften.

Enligt Simon Rosengren var fem personer fast anställda på Brödernas i Lidköping, de har erbjudits jobb på andra restauranger i kedjan.

I Skaraborg har Brödernas restauranger i Götene, Skövde och Mariestad.

93 restauranger

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander.Kedjan driver idag 91 restauranger över hela landet och två restauranger i Marbella i Spanien.2019 klev ishockeyspelaren Mika Zibanejad, NHL-proffs i New York Rangers, in som delägare tillsammans med sin bror, entreprenören Monir Kalgoum.

Artikeltaggar

BrödernasGöteneHandelLidköpingMat och dryckMika ZibanejadMonir KalgoumNew York RangersNHLRestaurangerSkaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.