Hoppa till huvudinnehållet

Stämningsfullt på Kulturskolans julkonserter

Publicerad:
Hela gänget från tisdagskvällens julkonsert samlade på scen med Inger Nordström och Håkan Torpenberg i mitten.
Hela gänget från tisdagskvällens julkonsert samlade på scen med Inger Nordström och Håkan Torpenberg i mitten. Foto: Privat bild

Jul, jul, strålande jul. Några som verkligen strålade det var Kulturskolans sångelever när de under tisdags- och onsdagskvällen hade sina julkonserter i Nya Centralskolans aula och Kulturhuset.

Först ut var den stora julkonserten som arrangerades i Nya Centralskolans aula. En konsert fylld med variation av både solosång och instrument. I glittrande julhattar, härliga jultröjor och med en fylld publik kan inte kvällen summeras som annat än lyckad.

Ett begåvat gäng blåsare bjöd på jullåtar under såväl tisdagskvällen som onsdagskvällen.
Ett begåvat gäng blåsare bjöd på jullåtar under såväl tisdagskvällen som onsdagskvällen. Foto: Håkan Torpenberg

Kvällen efter bjöd de på en liten repris under Kulturhuset i Grästorps sista kulturkväll. Även där bjöds det på egna tappningar, förtrollande pianomelodier, toner som gav gåshud och klämkäcka medleys som fick publiken att klappa med.

Onsdagskvällen inleddes med pianospel av Hampus Karlsson Nyblom, ett pianospel som fick salen att både tystna och förtrollas till den franska melodin.

Under båda konserterna kunde man skåda Hampus Karlsson Nyblom sittandes vid pianot, det bjöds på både akustiska melodier och ackompanjemang till sång.
Under båda konserterna kunde man skåda Hampus Karlsson Nyblom sittandes vid pianot, det bjöds på både akustiska melodier och ackompanjemang till sång. Foto: Håkan Torpenberg

Förutom pianospel innehöll kvällen även en hel del solosång och blåsare. Bland annat solosångaren Alice Andersson gjorde ett medley på julprogrammet Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul. Med olika röster och ett varierat meloditempo kunde publiken riktigt leva sig in i tevesoffan klockan tre på julaftonseftermiddagen.

Alice Andersson bjöd på klämkäck solosång som fick hela salen att längta till klockan tre på julaftonseftermiddagen och Kalle Ankas julprogram på tv:n.
Alice Andersson bjöd på klämkäck solosång som fick hela salen att längta till klockan tre på julaftonseftermiddagen och Kalle Ankas julprogram på tv:n. Foto: Emma Edling

Därefter bjöd Filippa Wendt på Happy New Year av ABBA. Låten hon även kommer framföra i Kultur i Grästorps nyårshälsning. Det blev ett uppträdande som fick publiken att längta till nyår, tror att julen måste avhandlas först.

Årets lucia i Grästorp Filippa Wendt bjöd på två låtar under onsdagskvällen, varav en var Happy New Year. Samma låt som hon ska sjunga i Kultur i Grästorps nyårshälsning.
Årets lucia i Grästorp Filippa Wendt bjöd på två låtar under onsdagskvällen, varav en var Happy New Year. Samma låt som hon ska sjunga i Kultur i Grästorps nyårshälsning. Foto: Emma Edling

Konserten avslutades med duon Hampus Karlson Nyblom och Thea Löfman. De bjöd på en egen tappning av klassikern Husvagn av Galenskaparna & After Shave. Men istället för husvagn sjöng de att man skulle ha julgran i en klämkäck melodi som fick salen att börja klappa och sjunga med.

Avslutningsvis bjöd duon Hampus Karlsson Nyblom och Thea Löfman på en egen version av Galenskaparna & Afters Shave´s klassisker Husvagn. Men den här gången skulle man ha en julgran istället.
Avslutningsvis bjöd duon Hampus Karlsson Nyblom och Thea Löfman på en egen version av Galenskaparna & Afters Shave´s klassisker Husvagn. Men den här gången skulle man ha en julgran istället. Foto: Emma Edling
Hampus Karlsson Nyblom sjöng också en duett tillsammans med Ellinor Wik, de sjöng låten Something in the Orange av Zach Bryan.
Hampus Karlsson Nyblom sjöng också en duett tillsammans med Ellinor Wik, de sjöng låten Something in the Orange av Zach Bryan. Foto: Emma Edling
Esther Wilsson och Agnes Johansson spelade fyrhändigt tillsammans på båda konserterna.
Esther Wilsson och Agnes Johansson spelade fyrhändigt tillsammans på båda konserterna. Foto: Håkan Torpenberg
Stefan Rahkonen och Lisa Augustsson spelade ihop under tisdagskvällens konsert.
Stefan Rahkonen och Lisa Augustsson spelade ihop under tisdagskvällens konsert. Foto: Håkan Torpenberg
 Inger Nordström och Arvid Persson bjöd på dragspel under tisdagskvällens konsert.
Inger Nordström och Arvid Persson bjöd på dragspel under tisdagskvällens konsert. Foto: Håkan Torpenberg

Artikeltaggar

AbbaGalenskaparna och After ShaveGrästorpJulKalle AnkaKonserterKulturhusetMusikNöje/KulturNya CentralskolanNyår

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.