Hoppa till huvudinnehållet

Snökanoner i Råda jobbar för fullt med konstsnöspåret i kylan – då kan det öppna

Publicerad:
Snökanonerna i full gång i Råda när kylan har anlänt.
Snökanonerna i full gång i Råda när kylan har anlänt. Foto: Victoria Svärd Karlsson

Minusgraderna har anlänt och snökanonerna har fullt upp med att tillverka konstsnö till skidspåren som ska göras i Råda. Det är Lidköpings vintersportklubb (LVSK) som står bakom spåren.

Snökanonerna i Råda är i full gång med att tillverka konstsnö till skidspår. Det är tredje säsongen i rad som föreningen LVSK tar initiativet till det. Göran Gustafsson från Lidköpings vintersportklubb är engagerad i föreningen och var på plats i Råda under tisdagen.

Höga elpriser hotar inte konstsnöspåret: "Vi har ett ganska gynnsamt avtal”

När tror ni att spåren blir klara?

– Om jag det visste, så fort som möjligt höll jag på att säga men nu när det kallt kommer vi att blåsa så mycket som vi hinner och kan. Just nu så blåser vi med all utrustning som vi har. Har vi riktigt tur så skulle vi kunna börja att åka i början av nästa vecka här. Men det hänger ju på vädret. Utan kylan så fungerar det inte, vädret betyder ju allt, säger Göran Gustafsson.

Snökanoner tillverkar konstsnö i Råda till sugna skidåkare.
Snökanoner tillverkar konstsnö i Råda till sugna skidåkare. Foto: Victoria Svärd Karlsson

Artikeltaggar

LidköpingNyheterRådaSkidåkningSnö

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.