Hoppa till huvudinnehållet

Hugo,14, fick första bilen som åttaåring – nu har han fyra: ”Älskar bilar”

Publicerad:
Reporter Emma Edling
Emma Edling
emma.edling@nlt.se
Hugo Guldarskog, 14 år, från Grästorp fick sin första bil åtta år gammal. Idag har han fyra bilar, bland annat en Volvo XC70 som är ombyggd till EPA.
Hugo Guldarskog, 14 år, från Grästorp fick sin första bil åtta år gammal. Idag har han fyra bilar, bland annat en Volvo XC70 som är ombyggd till EPA. Foto: Emma Edling

När han var åtta år gammal fick han en Opel av sin pappa, sex år senare har han idag fyra bilar som står hemma på gården. Bland annat en klar EPA-traktor som väntar på honom, när han nästa år kan ta AM-körkort.

– Jag har alltid älskat bilar, säger Hugo Guldarskog.

I Särestad bor 14 år gamla Hugo Guldarskog, tillsammans med sin pappa Samuel Guldarskog. Men att det bor två personer i den faluröda villan kan vara svårt och tro när man möts av sex stycken bilar på gårdens uppfart.

Sanningen är den att Hugo har fyra av bilarna, den femte delar han och hans pappa på och den sjätte är pappans bil.

Hugos bilintresse har alltid funnits inom honom, innan han lärde sig läsa hade han memorerat vilka bilmärken som tillhörde vilka bilar.

– Jag har alltid älskat bilar, säger Hugo Guldarskog.

Opeln på bilden var Hugo Guldarskogs första bil, endast åtta år gammal. Trotts intresserade köpare så har han kvar den som ett minne.
Opeln på bilden var Hugo Guldarskogs första bil, endast åtta år gammal. Trotts intresserade köpare så har han kvar den som ett minne. Foto: Emma Edling

Första bilen

Första bilen fick Hugo av sin pappa när han bara var åtta år gammal, det var en Opel från 70-talet.

– Det var precis så jag nådde fram till pedalerna, säger Hugo Guldarskog när han kollar på bilen som idag är helt slutkörd.

– Den startar fortfarande, men jag har kört slut på den. Den fick tåla lite på gärdet. Sedan började jag också skriva och spraya på den, säger Hugo och ler åt sitt eget namn som står sprayat stort över den röda bildörren.

Med åren har han lärt sig att det är roligare att ta hand om bilarna, men bilen står kvar som ett minne på gården.

– Det är många som frågat om vi ska sälja den, det finns inte så många av den modellen kvar. Men jag vill inte sälja, det är roligt och ha som ett minne, säger Hugo innan vi går vidare till nästa bil.

Hugos tredje bil var en Volvo V40, en bil som både smyckats med en hel del wonderbounds och Poppys.
Hugos tredje bil var en Volvo V40, en bil som både smyckats med en hel del wonderbounds och Poppys. Foto: Emma Edling

När Hugo var tolv år gammal fick han köpa en Volvo V40 billigt av sin pappa, det var hans första Volvo och tredje bil.

– Jag har alltid gillat Volvo, det är ju Volvoraggare, säger Hugo med ett leende.

Färdig EPA-traktor väntar

Nästa år fyller Hugo 15 år och det är dags att ta AM-körkort. På gården står redan en färdigombyggd Volvo XC70 och väntar på honom. Under sammanlagt två veckor byggde Hugo och hans pappa tillsammans om bilen till en EPA.

Men den svarta Volvon tycks inte bli den enda EPA:n för Hugo, han har redan funderat ut vilken bil som får bli nästa inköp.

– En Volvo 740, kapad med flak. Jag blev helt galen när jag såg en sådan EPA som liten, det är såna minnen.

När Hugo och hans pappa byggde om hans senaste bil till en EPA så sparade de baksätet, eftersom man inte får ha baksäten på en A-traktor. Istället gjorde de en soffa av det till Hugos rum.
När Hugo och hans pappa byggde om hans senaste bil till en EPA så sparade de baksätet, eftersom man inte får ha baksäten på en A-traktor. Istället gjorde de en soffa av det till Hugos rum. Foto: Emma Edling
Hugo har verkligen snurrat in på Volvo och förutom de två ovannämnda så har han även en turkosa Volvo 240.
Hugo har verkligen snurrat in på Volvo och förutom de två ovannämnda så har han även en turkosa Volvo 240. Foto: Emma Edling

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomGrästorpMotorOpelSärestad

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.