Hoppa till huvudinnehållet

Löfstedt var den store vinnaren: ”Jag fick exakt den känslan jag vill känna”

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Johan Löfstedt var tillbaka i Villadressen.
Johan Löfstedt var tillbaka i Villadressen. Foto: Sören Turesson

Johan Löfstedt var tillbaka i Villadressen.

Och det var en glad nummer 23 som mötte pressen efter 11-3-krossen.

– Jag kände exakt den känslan jag ville känna. Det var riktigt kul att spela, säger han med ett stort leende.

Ni känner förstås till bakgrunden. Johan Löfstedt tog ju en timeout efter 9-1-segern borta mot Vetlanda den 8 november på grund av prestationsångest.

22 dagar senare var han tillbaka i elitserien när Villa tog sin sjunde raka seger och körde över Broberg med hela 11-3.

– Vi var bra i dag även om jag själv inte är där rent fysiskt, säger Johan Löfstedt som fick pris som matchens lirare:

– Det var jag absolut inte så det var snällt gjort av dom, ler han.

Blev matchens lirare

Som ändå fick åka av isen med två assistpoäng - hans första poäng denna säsong.

– Det är skitkul att göra poäng men det spelade ingen roll alls i idag. Jag sökte en känsla hur jag skulle reagera därute på isen, säger "Löken".

Vad fick du för svar?

– Exakt den känslan jag vill känna. Det kändes bra inför matchen och bra i första halvlek och sedan växer jag in i det mer och mer i andra. Just det mentala var det absolut viktigast i dag.

Johan Löfstedt i aktion.
Johan Löfstedt i aktion. Foto: Thomas Kühnel

Löfstedt var själv osäker på hur det skulle kännas.

– Jag ska vara ärligt och säga att i måndags var jag tveksam till spel. Kändes inte alls bra i tvåmålsspelet men i tisdags kändes det bra och då bestämde jag och tränarna att nu kör vi.

Hur var det att komma hit och veta att du skulle spela matchen igen?

– Det kändes exakt så jag ville känna. Samtidigt vet man ju aldrig. Den panikkänslan jag hade i Vetlanda vill jag inte uppleva igen och man är ju rädd för att den ska komma tillbaka.

Att Johan ändå har kommit tillbaka så här snabbt tackar han expertisen för.

– Jag har tagit proffshjälp och det kommer jag att få göra resten av livet. För de sex första dagarna efter Vetlandamatchen var hemska. Kändes som ett vakum.

”Trodde jag var i dröm”

– Vaknade upp och trodde jag var i en dröm och undrade vad fan det var som hände. Men sedan började jag träna lite på egen hand och efter elva dagar åkte jag ner och träffade grabbarna och tjötade lite och det kändes bra.

Hur har stöttningen varit?

– Helt enorm från spelarna, ledare och alla i Villa. Plus att jag har fått så mycket respons av icke idrottsfolk. Och det känns härligt att vara i ett lag och få den här uppbackningen.

– Jag har ju drabbats av detta när jag var ung och slutade med golfen och det var mycket värre. Med facit i hand borde jag sökt hjälp redan då. Detta är ju ingen sjukdom utan ett tillstånd och säkert mycket vanliga än vad man tror.

”Exakt samma krav”

Och när "Löken" nu är med igen påpekar han bestämt:

– Du och alla andra ska ställa exakt samma krav som tidigare. Det är superviktigt. Jag ska hantera mina grejer och vara som vem som helst.

Om vi återgår till överkörningen lite kort så var Villa strålande rakt igenom.

11-3 kunde faktiskt varit mer.

Christoffer Edlund smällde in tre mål, Martin Karlsson, Gustav Friman och Tim Persson blev tvåmålsskyttar när Söderhamnsgänget fick sig en bandylektion.

Men den största vinnaren på onsdagskvällen var inte Villa utan Johan Löfstedt!

Fakta

Bandy

– Elitserien -

Broberg-Villa

3-11 (1-6)

0-1 Gustav Friman (5), 0-2 Martin Johansson, hörna (11), 0-3 Alexander Härndahl (13), 1-3 Jesper Öhrlund, straff (17), 1-4 Martin Karlsson, (23), 1-5 Christoffer Edlund, hörna (27), 1-6 Christoffer Edlund (37), 2-6 Jaakko Hyvönen (47), 2-7 Christoffer Edlund (60), 3-7 Jesper Thyrén (63), 3-8 Martin Karlsson, hörna (73), 3-9 Gustav Friman (75), 3-10 Tim Persson (80), 3-11 Tim Persson (88).

Hörnor: 6-12 (4-6).

Domare: Pavel Silinski.

Publik: 789.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Petter Björling, Martin Andreasson, Martin Johansson, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Alexander Karlgren - Gustav Friman, Christoffer Edlund, Joel Broberg. Avbytare: Johan Löfstedt, Tim Persson, Alexander Härndahl, Jesper Thimfors (mv).

Så här var NLT:s liverapportering:

Artikeltaggar

BandyChristoffer EdlundGustav FrimanJohan LöfstedtMartin KarlssonTim PerssonVetlandaVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.