Hoppa till huvudinnehållet

Formstarka Grästorp tog ännu en seger

Publicerad:
HC Lidköping förlorade mot Grästorps IK
HC Lidköping förlorade mot Grästorps IK

Grästorp fortsätter starkt i HockeyTvåan södra A herr. När laget mötte Lidköping borta i Ishallen Lidköping på onsdagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-3 (2-0, 2-2, 1-1). I och med detta har Grästorp fem segrar i rad.

– Det är en match som inte går i jättehögt tempo och där vi går upp till 4-0 tidigt i andra perioden. Efter det så tycker jag att vi gå ner oss och bjuder in Lidköping i matchen och dem tar vara på sina chanser och kommer nästan ikapp oss men vi kan hålla undan och ta en skön derbyseger, tyckte Grästorps assisterande tränare Christopher Hamell, efter matchen.

Lidköpings tränare Nicklas Svedberg kommenterade matchen:

– Börjar lite knackigt, krigar oss tillbaka å är nära å få in en puck i slutet. Extra plus till våra 4 backar.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 16.50, genom Fredrik Holberg assisterad av Tobias Henriksson och Marek Rubner. Grästorp gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Emil Carlqvist och Charlie Scherman.

Lidköping reducerade dock till både 1-4 och 2-4 genom Hampus Johansson och Oliwer Fjellström, det sista med 02.12 kvar att spela. Lidköping gjorde 3-4 genom Oscar Ahokas efter 13.17 i tredje perioden.

Grästorp kunde dock avgöra till 3-5 med 16 sekunder kvar av matchen genom Marek Rubner.

Med en omgång kvar är Lidköping på sjunde plats i tabellen, medan Grästorp är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Lidköping är Guts. Grästorp tar sig an Töreboda borta. Båda matcherna spelas söndag 4 december 16.00.

Artikeltaggar

Grästorps IKHC LidköpingHockeyTvåan södra AIshallen LidköpingIshockey

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.