Hoppa till huvudinnehållet

Frida lämnade bonden Matthew: ”Det går inte att tvinga fram de känslorna”

Publicerad:
Det blev avsked mellan bonden Matthew Daggerty och Varatjejen Frida Hermansson i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru.
Det blev avsked mellan bonden Matthew Daggerty och Varatjejen Frida Hermansson i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru. Foto: TV4

Det blev ingen bondfru av Frida Hermansson från Vara. I alla fall inte i Bonde söker fru. I avsnitt tio valde hon att lämna programmet och Matthew Daggerty.

Hur kändes det att lämna gården?

– Det var faktiskt en lättnad när jag väl hade tagit beslutet och fått berätta det för honom. Det kommer inte fram riktigt i programmet att jag hade tvekat ett tag. Jag gick och väntade på att den rätta känslan skulle uppstå, vilket jag sa i flera synkar, men de har valt att inte ta med det.

Hur är han egentligen?

– Han är väldigt, väldigt snäll och genuin, och vill alla väl. Han kanske inte är så framåt, drivande och initiativtagande, utan mer en sån som hänger med. Jag behöver nog någon som tar mer initiativ, eftersom jag gör det själv. Det framkommer inte riktigt, men han pratar extremt mycket, han har alltid saker att säga. Men han är väldigt snäll.

Vad kände du för honom?

– Det växte inte fram något annat än vänskap, även om jag försökte. Man är ändå där med förhoppningen att det ska bli så bra. Men det går inte att tvinga fram de känslorna såklart. Man måste bara lyssna på sin hjärna och sitt hjärta.

Tror du att det hade varit annorlunda om ni hade träffats under andra omständigheter?

– Jag tror tyvärr inte det. Det är klart att det är svårt med kameror runt omkring sig, men jag tror ändå att man kan se ifall man skulle få känslor för någon, även med kameror.

Det är väl ovanligt många som lämnar på eget initiativ i år, har du någon teori om varför?

– Nej, jag har ingen aning. Det är väl bara att känslor inte har uppstått. Grejen är att när man åker dit så sätter man ju upp den här personen på en piedestal och tänker att alla kommer bli så kära i honom. Men det betyder ju inte att det är så himla lätt. Det är mycket som ska till för att man ska bli kär.

Har du haft någon kontakt med Matthew efter inspelningarna?

– Ja, vi hörs lite då och då. Vi har skrivit och så, men vi har inte träffats.

Hur blir det nu att fortsätta titta utan att du själv är med?

– Det känns liite skönt faktiskt, att slippa gå runt och oroa sig för om man har sagt någonting eller vad som ska komma på tv. Sen vet jag ju vad som utspelade sig på min gård, men det ska bli roligt att följa de andras resor.

Artikeltaggar

Bonde söker fruFrida HermanssonMänskligtTVTV-serierVänskapVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.