Tonårsflicka våldtogs över 50 gånger – nu döms Varabon till sex års fängelse

Publicerad:
Sex års fängelse döms en Varabo till efter att ha utsatt två tonårsflickor för grova sexuella övergrepp under flera år. Foto: Jessica Gow/TT

Mannen våldtog en tonårsflicka vid över 50 tillfällen under två års tid.

Dessutom utsatte han en annan tonårstjej för grova sexuella övergrepp vid minst fem tillfällen.

Nu har Varabon dömts till sex års fängelse och ska betala en halv miljon kronor i skadestånd.

Mannen, som är i 40-årsåldern, frihetsberövades i slutet av september och har varit häktad sedan dess, misstänkt för en lång rad sexuella övergrepp mot två tonårsflickor. Huvudförhandlingen mot mannen genomfördes över flera dagar vid Skaraborgs tingsrätt och nu har rätten kommit med sin dom.

Mannen döms till sex års fängelse för multipla grova sexuella övergrepp mot flickorna.

Barnvåldtäkter, grova sexuella övergrepp och misshandel – nu åtalas VarabonMan i 40-årsåldern häktad misstänkt för barnvåldtäkter – flicka i tonåren utsattÅklagare vill se Varabo häktad – misstänks för flera barnvåldtäkter

Över 50 våldtäkter

Ett av offren ska ha blivit utsatt för våldtäkt vid över 50 tillfällen över två års tid, mellan 2020 och 2022. Mannen ska även ha utsatt flickan för flera fall av misshandel samt hotat henne. Den andra jämnåriga flickan ska ha blivit utsatt för grova sexuella övergrepp vid minst fem tillfällen under åren 2015 och 2018.

Mannen har förnekat samtliga gärningar, men tingsrätten har kommit fram till att målsägandenas uppgifter ska ligga till grund för bedömningen.

”Sammanfattningsvis har tingsrätten gjort bedömningen att de båda målsägandena lämnat detaljerade, trovärdiga och tillförlitliga uppgifter. Deras berättelser stöder varandras utsagor och berättelserna stöds också på så gott som samtliga punkter av stödbevisning i form av vittnesförhör samt skriftlig bevisning i form av fotografier av hemmiljön samt självskador på Sekretess A och konversation mellan målsägandena”, skriver rätten i domen.

Halv miljon

Totalt döms Varabon för våldtäkt mot barn vid minst 50 tillfällen, grovt sexuellt övergrepp mot barn, misshandel samt olaga hot. Utöver fängelsestraffet ska mannen betala 450 000 kronor i skadestånd till flickan som utsatts i närtid och 75 000 kronor till den andra flickan.

Mannen ska sitta fortsatt häktad till dess att domen vinner laga kraft.

Han är tidigare ostraffad bortsett ett strafföreläggande beträffande ringa misshandel 2013.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseMisshandelSexuella övergreppSkaraborgs tingsrättVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare