Hoppa till huvudinnehållet

Raggen går i Mellon – Wejshag tillbaka som låtskrivare: ”Väldigt stolt över den”

Publicerad:
Reporter Julia Naskovic
Julia Naskovic
julia.naskovic@nlt.se
Kristian Wejshag förknippas främst för sin roll som huvudman för Olinsgymnasiet i Götene, Mariestad och Skara. I 2023 års upplaga av Melodifestivalen står han som en av fem låtskrivare bakom låten ”Raggen går”.
Kristian Wejshag förknippas främst för sin roll som huvudman för Olinsgymnasiet i Götene, Mariestad och Skara. I 2023 års upplaga av Melodifestivalen står han som en av fem låtskrivare bakom låten ”Raggen går”. Foto: Thomas Kühnel

Låten ”Raggen går” är ett av tävlingsbidragen i nästa års upplaga av Melodifestivalen.

En av de fem låtskrivarna är Olinsgymnasiets huvudman Kristian Wejshag, som har sin grund i musikbranschen.

– Nu får jag möjlighet att visa upp mitt riktiga jag, säger han.

Under tisdagsmorgonen släpptes artisterna som ska tävla i de två första deltävlingarna i Melodifestivalen 2023.

Däribland hittar man duon Elov och Beny, eller Mattias Elovsson och Oscar Kilenius som de egentligen heter, som tillsammans med artisten Sofie Svensson och Dom Där står bakom megahiten ”Bubbel på balkongen”.

Låten som Elov och Beny ska tävla med i Melodifestivalens första deltävling den 4 februari i Göteborg nästa år heter ”Raggen går”.

Duon Elov och Beny hade en stor hit i somras med "Bubbel på balkongen" tillsammans med Sofie Svensson och Dom Där.
Duon Elov och Beny hade en stor hit i somras med "Bubbel på balkongen" tillsammans med Sofie Svensson och Dom Där. Foto: TT

Den tillhör musikgenren epa-dunk och är skriven av Elov och Beny, samt Johan Werner, Tim Larsson och Kristian Wejshag – som är huvudman för Olinsgymnasiet i Götene, Mariestad och Skara.

Kristian har sin grund i musikbranschen, och har tidigare varit med och tävlat i Melodifestivalen. Senast var 2011 med Jessica Anderssons ”I Did It for Love”. 2010 var han manager för schlagergruppen Timoteij.

– När Timoteij var med den gången hade jag inga förväntningar alls, men det blev ju en jätteskräll! Tjejerna tog ju sig vidare direkt till final. Denna gång har jag lite större förhoppningar på förhand.

För två år sedan fick Kristian känsla för att börja producera musik igen, och det var då ”Raggen går” fick sin grund.

Hur skulle du beskriva låten?

– Den är rolig, catchig, väcker känslor och innehåller en stor portion humor – men jag har varit väldigt noga med att den ska vara rumsren, och det är jag väldigt stolt över att den är, säger Kristian och fortsätter:

– Låten ger energi, och det räcker med att höra den en gång så sitter den sedan.

Med tanke på låtens titel, är den inspirerad av Skaraborg och raggarkulturen som finns här?

– Absolut! Den har även sin grund i den epa-kultur som växer sig stark, berättar Kristian Wejshag.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl blir programledare för Melodifestivalen 2023. Den 18 februari står Lidköping som värd för den tredje tävlingen.
Farah Abadi och Jesper Rönndahl blir programledare för Melodifestivalen 2023. Den 18 februari står Lidköping som värd för den tredje tävlingen. Foto: Nils Petter Nilsson

Kommer till Lidköping

Andra artister som kommer att delta i Melodifestivalens deltävling i Göteborg, och därmed tävla mot Elov och Beny, är bland annat Eva Rydberg & Ewa Roos, Loulou LaMotte och Tone Sekelius.

Den 11 februari hålls deltävling 2 i Linköping. Bland de sju tävlande finner man Panetoz, THEOZ och Uje Brandelius.

Startfältet för de som ska tävla i Lidköping den 18 februari samt Malmö den 25 februari kommer att presenteras på onsdagen.

Melodifestivalen 2023 kommer att ledas av Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Läs också

Artikeltaggar

ArtisterGöteborgGöteneHumorKristian WejshagLåtskrivandeMariestadMusikNöje/KulturOlinsgymnasiet Götene

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.