Hoppa till huvudinnehållet

Jättefilmteam på plats i Lidköping – dramaserie ska bli till verklighet

Publicerad:
Just nu befinner sig ett jätteteam i Lidköping för att filma scener i hamnen.
Just nu befinner sig ett jätteteam i Lidköping för att filma scener i hamnen. Foto: Sören Turesson

Nu har inspelningen av Thomas Vinterbergs tv-drama En familj som vår inletts i Lidköping.

Från den 29 november kommer delar av tv-serien att spelas in i Lidköping. Ett antal scener kommer att filmas vid kajen på Gasverksgatan och från den 1 december spelas ytterligare scener in på Sjöhagsgatan innanför östra piren.

Grundfilmteamet består av 45-50 personer, och med tillägg på statister med fler räknar man på att teamet i sin helhet består av 80-90 personer.

Bakom det påkostade tv-dramat står den Oscarsvinnande regissören Thomas Vinterberg. Precis som vid flera andra av regissörens projekt är Film i Väst samproducent.

Tv-serien väntas ha premiär 2024.

FAKTA

En familj som vår

En översvämning ödelägger Danmark och landet måste evakueras. Danskarna, däribland 19-åriga gymnasieeleven Laura som just mött sin första kärlek, tvingas ta farväl av tryggheten och allt de håller kärt – så kan grundpremissen för den tv-serie som just nu filmatiseras kortfattat beskrivas.

Dramat i sex delar är hyllade Thomas Vinterbergs debut i tv-serieformatet och filmskaparens första produktion sedan megasuccén En runda till, med vilken han kammade hem en Oscar.

Artikeltaggar

DanmarkFilmFilmerLidköpingÖversvämningarPremiärerThomas VinterbergTV-serierVäder

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.