Hoppa till huvudinnehållet

Kända komikern på stor Sverigeturné – stannar till i Lidköping nästa sommar

Publicerad:
Johan Glans besöker Lidköping nästa sommar.
Johan Glans besöker Lidköping nästa sommar. Foto: Amir Nabizadeh/TT

En av Sveriges mest folkkära komiker ger sig ut på de svenska vägarna – och det blir ett stopp i Lidköping. Den 28 juli uppträder Johan Glans på Dina-scenen i Stadsträdgården.

– Det ska bli extremt roligt att åka ut på de svenska vägarna igen och jag längtar efter att möta publiken runt om i landet. Standup och sommar hör ihop, och det är något jag hoppas att alla kommer känna, säger Johan Glans i ett pressmeddelande.

Det är första gången på fem år som komiker-esset från skånska Eslöv ger sig ut på en Sverigeturné. Mellan den 18 juni och 12 augusti nästa år uppträder han i ett 20-tal städer – varav Lidköping är en. Biljetterna till föreställningen släpps på tisdagen, alltså den 29 november.

Johan Glans gjorde stor succé med sin turnétrilogi, World tour of Skåne, World tour of Skandinavien och World tour of the world, vilket också genererade i att han är en av de standup-komiker som sålt flest biljetter i landet. Han har dessutom blivit utsedd till årets komiker inte mindre än två gånger.

De senaste åren har Johan Glans mest fokuserat på film och tv. Han har bland annat medverkat i tv-program som På spåret, Tror du jag ljuger och Parlamentet. Glans är också skådespelare och har medverkat i många tv-serier såsom Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, Swedish Dicks, Home invasion och Kvarteret skatan.

2020 såg vi honom även i SVT:s julkalender Mirakel där han spelade vetenskapsmannen Vilgot.

Turnéplan 2023

18 juni: Stockholm, Sollidenscenen, Skansen

28 juni: Uppsala, Parksnäckan

29 juni: Nyköping, Hamnplan

30 juni: Örebro, Stadsparken

1 juli: Rättvik, Dalhalla

5 juli: Ronneby, Brunnsparken

7 juli: Sundsvall, Norra Berget

8 juli: Umeå, Döbelns Park

9 juli: Luleå, Hägnan

14 juli: Visby, Paviljongsplan

16 juli: Varberg, Societetsparken

21 juli: Ystad, Sandskogens Idrottsplats

22 juli: Borgholm, Slottsruinen

23 juli: Halmstad, Hotel Tylösand

28 juli: Lidköping, Dina-scenen, Stadsträdgården

29 juli: Kristianstad, Tivoliparken

4 augusti: Göteborg, Slottsskogsvallens entrépark

9 augusti: Vadstena, Vadstena slott

10 augusti: Huskvarna, Folkets Park

12 augusti: Helsingborg, Sofiero Slott

Artikeltaggar

FilmerJohan GlansKändisarLidköpingNöje/KulturSkådespelareTV-serier

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.