Hoppa till huvudinnehållet

Bara två regionråd från Skaraborg – han ersätter Linn Brandström (M)

Publicerad:
Det blir Gustaf Josefson som efterträder Linn Brandström som regionråd.
Det blir Gustaf Josefson som efterträder Linn Brandström som regionråd.

Det blir ingen skaraborgare som tar över som regionråd efter Linn Brandström (M). Istället kommer posten att gå till en Mölndalsbo.

Under måndagen stod det klart vem som kommer att ta över efter regionrådet Linn Brandström från Töreboda. Linn Brandström har valt att gå in som kommunalråd i Töreboda och har avsagt sig sin post som regionråd.

I hennes ställe nomineras nu Gustaf Josefson (M), 39-åring från Mölndal, enligt beslut tagit av den moderata regionfullmäktigegruppen på måndagseftermiddagen. I dag är Gustaf Josefsons regionala uppdrag bland annat som ordförande för Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Linn Brandström (M) har valt Töreboda kommun före Västra Götalandsregionen.
Linn Brandström (M) har valt Töreboda kommun före Västra Götalandsregionen. Foto: Helene Magnusson

Det här innebär att antalet regionråd från Skaraborg blir två, istället för tidigare mandatperiod då det fanns tre regionråd från Skaraborg. Alex Bergström (S) från Falköping fortsätter och ny som regionråd är Jonas Eriksson (SD) från Skövde.

Totalt finns det 15 ordinarie ledamöter i regionstyrelsen som också är heltidsarvoderade regionråd. Den här mandatperioden kommer det att vara sex kvinnor och nio män. Ordförande är Helén Eliasson (S).

Officiellt kommer Gustaf Josefson väljas in som ordinarie ledamot i regionstyrelsen på regionfullmäktige under tisdagen. Som ersättare i regionstyrelsen nominerar Moderaterna Monika Beiring från Askim. Efter det senaste valresultatet har Moderaterna fått lämna ifrån sig makten och är numera i opposition.

Artikeltaggar

PolitikRegionstyrelsenVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.