Hoppa till huvudinnehållet

Efter korsbandsskadan – Wersén pekar ut framtiden: ”Natural born leader”

Publicerad:
Gauthiods trotjänare Wiktor Wersén är kvitt sin knäskada och ser fram emot att vara tillbaka på fotbollsplanen.
Gauthiods trotjänare Wiktor Wersén är kvitt sin knäskada och ser fram emot att vara tillbaka på fotbollsplanen. Foto: Thomas Kühnel

Wiktor Wersén, 32, är redo för comeback på fotbollsplanen.

Därmed blir han spelare nummer åtta in i Gauthiods nya lagbygge.

– Wersén är en institution här ute, säger tränaren Andreas Wingård.

Wiktor Wersén är ett välbekant namn för alla som följer den lokala fotbollen. Med Kvänums IF som moderklubb, och några år i Vara SK som mellansteg, gick flytten 2013 vidare till Lunnevi och IK Gauthiod.

Och, ja, där är han fortfarande kvar.

– Alla som följer Gauthiod vet vad han betyder för laget, både på och utanför planen, säger tränaren Andreas Wingård.

Redo för spel

Hösten 2021 drog Wiktor Wersén av det främre korsbandet, vilket höll honom borta från spel under hela den gångna säsongen. Tidigare i höstas var den 32-årige försvararen tillbaka i full träning och nu har kaptenen även gjort klart med en fortsättning i division 2-klubben från Grästorp.

– Det betyder förstås väldigt mycket för oss. Wersén är en natural born leader, säger Andreas Wingård och fortsätter:

– Han hade nog kunnat spela någon match redan i höstas, men i och med att laget som helhet mådde bra då kom vi överens om att det var bättre att inte stressa tillbaka, utan istället ta sikte på 2023.

Andreas Wingård, tränare i division 2-klubben Gauthiod.
Andreas Wingård, tränare i division 2-klubben Gauthiod. Foto: Sören Turesson

Wiktor Wersén blir nu det åttonde namnet in i det lagbygge som Gauthiod är i full färd med att snickra ihop.

– Som tränare och förening vill vi självklart ha så många pusselbitar klara så snart som möjligt. Jag tycker att vi ligger bra till i vår process, säger Andreas Wingård.

”Spelarnas marknad”

På värvningsfronten har Gauthiod redan presenterat målvakten Alfred Larsson från Vinninga och anfallaren Albin Gashi från Skoftebyn. Utöver att hitta fler potentiella nyförvärv pågår det samtidigt ett arbete med att försöka förlänga med de nyckelspelare som i år var med och förde laget till en framskjuten tredjeplacering.

Där är Niklas Eriksson, Daniel Kolo och Jacob Berg några exempel på spelare som andra klubbar lär vara intresserade av.

– Den här perioden är ju spelarnas marknad i mångt och mycket, men känslan är relativt positiv och vi sitter lugnt i båten. De spelare som vill vara med på tåget vill vi ha med, säger Andreas Wingård.

Vars manskap kommer att vara ledigt från gemensamma träningar under december, innan laget drar igång med försäsongen i början av januari.

Mardrömsbesked för Gauthiods kapten: "I bästa fall är jag tillbaka nästa höst"Tung smäll för Gauthiod – han missar resten av säsongen: ”Inget roligt besked”Efter hjärtproblemen – talangen vill ta revansch i LFK: ”Inte visat vad jag kan”
Fakta

Gauthiods lagbygge

Kontrakterade spelare i dagsläget: Wiktor Wersén, Erik Lundmark, Arvid Bergman, Alkeo Qeraj, Mahdi Abdallah, Axel Johansson, Albin Gashi (ny från Skoftebyn), Alfred Larsson (ny från Vinninga).

Artikeltaggar

Albin GashiFotbollGrästorpIK GauthiodKvänums IFLunneviVara SKVinninga

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.