Bokbytardag och författarbesök i Kulturhuset: ”Julstämning och läsglädje”

Publicerad:
Maria Ehrnbecker inför bokbytardag Foto: Emma Edling

Den 3 december är det dags för den som vill förnya utbudet i sin bokhylla att bege sig till Kulturhuset i Grästorp.

Då arrangerar Grästorps bygdegårdsförening bokbytardag. På plats finns författarna Jenny Fagerlund och Felicia Welander.

Den 3 december är det åter dags för bokbytardag, denna gången i Kulturhuset.

Bokbytardagen arrangeras av Grästorps bygdegårdsförening, drivande i arrangemanget är bokslukaren Maria Ehrnbecker:

– Jag är en stolt boknörd, säger Maria Ehrnbecker, som tillsammans med kompisen Rebeka Wernersson driver instagramkontot ”Boksambos”.

Nytt koncept

I år kommer bokbytardagen skilja sig från föregående år.

– Vi kommer hålla på i en timme och varje person får lämna in en till tre böcker. I år behöver man även anmäla sig, säger Maria Ehrnbecker.

Arrangörerna undanber helst kokböcker, kurslitteratur, barnböcker och ovårdade böcker.

– Vi vill ha hela och rena böcker som ger en läsupplevelse till nästa person, säger Maria Ehrnbecker.

Författarbesök

Det kommer bjudas på pepparkakor, glögg och julinspirerade föreläsningar med feelgood tema av författarna Jenny Fagerlund och Felicia Welander. Efter föreläsningarna blir det boksignering och julklappsutdelning till alla på plats.

Jenny Fagerlunds böcker har legat på flera topplistor både i Sverige och utomlands. Bland annat var hennes bok ”24 goda gärningar” den mest sålda pocketen i Sverige i november 2019.

I oktober släppte Jenny sin nya julroman ”Den sista adventskalendern”. Boken är hennes sjunde roman och andra julroman.

Hur känns det att komma till Grästorp på bokbytardag?

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka, jag var i Grästorp för ett år sedan och det var supertrevligt. Så det ska bli jättekul att få komma tillbaka och prata om jul den här gången, säger Jenny Fagerlund.

Vad är dina förväntningar på bokbytardagen?

– Det är att få träffa alla läsare och prata feelgood, skrivande och jul. Det är bland det bästa som finns att få komma ut som författare och träffa läsarna, säger Jenny Fagerlund.

Författaren Jenny Fagerlund kommer på besök under bokbytardagen, hon är aktuell med sin senaste bok ”Den sista adventskalendern”.
Författaren Jenny Fagerlund kommer på besök under bokbytardagen, hon är aktuell med sin senaste bok ”Den sista adventskalendern”. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Felicia Welander debuterade 2015 och har sedan dess skrivit flera populära romaner och ljudföljetonger. Nu är hon aktuell med sin senaste bok “Steg för steg”, en roman om dansglädje, men också om att ha en smärta som inte syns utanpå.

För feelgood-författaren Felicia Welander blir det första gången i Grästorp:

– Det ska bli jätteroligt. Det blir första juleventet som jag är med på i år, säger Felicia Welander.

Vad är dina förväntningar på bokbytardagen?

– Jag hoppas på att vi ska sprida mycket julstämning och mycket läsglädje. Jag ser fram emot att träffa läsare och så ska vi försöka bjuda på lite jultips och lästips, säger Felicia Welander.

Felicia Welander debuterade 2015 och har sedan dess skrivit flera populära romaner och ljudföljetonger, hon kommer också vara på plats under bokbytardagen.
Felicia Welander debuterade 2015 och har sedan dess skrivit flera populära romaner och ljudföljetonger, hon kommer också vara på plats under bokbytardagen. Foto: Malin Goransson

Så fungerar det:

Ta med dig en till tre stycken böcker och lämna in i entrén. Då erhåller du din biljett som berättigar dig att välja lika många böcker som du lämnar in. Vill du ha ytterligare böcker kommer det kota 10 kronor styck.

Inträde 75 kronor och anmälan krävs för att deltaga, senast 30 november till 0703775520

Artikeltaggar

BöckerFelicia WelanderFörfattareGrästorpJenny FagerlundKulturhusetLitteraturMaria Ehrnbecker

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare