Hoppa till huvudinnehållet

Alla konstintresserade efterfrågas - ny förening på gång: ”Brinner för det här”

Publicerad:
Emma Edling
emma.edling@nlt.se
Kristiina Engelin, Inger Nordström och Kenneth Ölund uppmanar alla med intresse av allt från keramik och träsnideri till fotografering och måleri att komma på uppropet inför en ny konstförening.
Kristiina Engelin, Inger Nordström och Kenneth Ölund uppmanar alla med intresse av allt från keramik och träsnideri till fotografering och måleri att komma på uppropet inför en ny konstförening. Foto: Emma Edling

Den 29onde november är det dags för upprop i Kulturhuset.

Grästorps kommun och konstnären Kristiina Engelin eftersöker alla konstintresserade inför startandet av en ny konstförening.

- Jag brinner för det här, säger Kristiina Engelin.

Mångsysslaren och eldsjälen Kristiina Engelin har visionen att med stöttning av kommunen dra igång en ny konstförening.

– Jag flyttade från Stockholm för tre år sedan. Jag jobbar med konst och skulpturer, men även som bildlärare på Vänersnäs. Jag brinner för det här, säger Kristina Engelin.

Anledningen till att Kristiina flyttade till Stockholm var för att skapa kontakter inom konstvärlden.

– Jag kom då i kontakt med min manager som hjälpt mig komma ut med mina produkter och under den tiden var jag också med i styrelsen av en finsk konstförening, säger Kristiina och fortsätter:

– Vi delade ut titeln årets konstnär, hade utställningar och släppte en bok - men vi anordna ingen konstvandring.

Idé om konstvandring

Just idén om att anordna en konstvandring fanns med i tankarna hos Kristiina när hon flyttade till Grästorp.

– När jag flyttade till Grästorp så började jag fundera på vad man kan göra här. Jag insåg att det är svårt att driva ett projekt med egna krafter och tycker att om man jobbar med konst så ska man göra något tillsammans, säger Kristiina.

Kristiina kontaktade Grästorps kommun med sin idé om en ny konstförening och snabbt var de överens om att göra ett upprop för att se vad det finns för intresse.

– Jag tänkte att det här helt gick i andan med kommunens nya satsning på kultur, så vi blev jätteglada, säger kultursamordnare Inger Nordström.

– Jag instämmer, jag tycker det här är skitkul, fyller fritidssamordnare Kenneth Ölund i.

Upprop

Uppropet för den nya konstföreningen kommer ta plats i Bellmansalen på kulturhuset i Grästorp, den 29 november klockan 18:00. Kristiina, Inger och Kenneth uppmanar alla med intresse av allt från keramik och träsnideri till fotografering och måleri att komma.

– Vi har ett jättefint kulturhus, så mötesplatsen finns ju redan här, nu vill vi fylla kulturhuset med mer liv, säger Kristiina.

– Alla som har lust att vara med i en konstförening kan vara med och delta, inte bara konstnärer utan även de som är intresserade av konst, fyller Inger Nordström i.

Artikeltaggar

GrästorpGrästorps kommunInger NordströmKeramikKonstSkulpturerStockholmUtställningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.