Hoppa till huvudinnehållet

Rebecca driver företaget Dearling: ”Ville inte begränsas av att bo på landet”

Publicerad:
Grästorpsbördiga Rebecca Behrmann driver företaget Dearling, där hon säljer egengjorda smycken, pins och broscher.
Grästorpsbördiga Rebecca Behrmann driver företaget Dearling, där hon säljer egengjorda smycken, pins och broscher. Foto: Emma Edling

Småbarnsmamman Rebecca Behrmann från Grästorp skapar örhängen, pins och broscher i polymerlera till sitt företag Dearling.

I knappt ett år har hon drivit företaget – men hennes produkter säljs redan hos Fagebergs och Keep Co i Vara.

– Det är fortfarande väldigt overkligt, säger Rebecca Behrmann.

Rebecca Behrmann är i grunden Grästorpsbo, men har genom åren varit runt och bott i flera olika städer. Hon har nämligen jobbat med marknadsföring åt stora företag som The Body Shop, Media Markt och Mio.

Efter att Rebecca Behrmann hittade kärleken i Grästorpsbon Johan Djupmarker 2014, flyttade hon så småningom tillbaka till Grästorp.

När pandemin kom och Rebecca dessutom blev mammaledig med sitt andra barn så kom hon till ett vägskäl.

– Jag ville inte längre jobba på distans när jag hade småbarn. Jag behövde hitta något nytt och närmare. Jag ville inte begränsas av att bo på landet, berättar Rebecca Behrmann.

Kärlek till smycken

Hon har alltid haft en förkärlek till smycken och framförallt stora örhängen, men något hon märkte i och med att hon blev mamma var att barnen är lika förtjusta i stora örhängen som hon själv:

– Jag märkte att när jag bar barnen så kunde jag inte ha så stora örhängen, för då började de rycka i örhängena, säger Rebecca Behrmann med ett skratt.

Men Rebecca ville inte sluta bära personliga och unika örhängen, så under 2020 började hon tillverka mindre örhängen i polymerlera och idén om att starta ett företag började dyka upp.

– Det var först 2021 som jag kände att nu kör jag.

2020 började Rebecca tillverka örhängen i polymerlera, men det var först 2021 som hon vågade satsa.
2020 började Rebecca tillverka örhängen i polymerlera, men det var först 2021 som hon vågade satsa. Foto: Emma Edling

Tog hjälp

Då tog hon med sin idé till Lokalen i Vara där Nyföretagarcentrum Skaraborg anordnade workshop kring nyföretagande och kontaktade därefter Göteborgsföretaget Plats, för att få hjälp med logotypen och den grafiska profilen.

I mars 2022 började hon hyra in sig i Lokalen i Vara som drivs av Maria Kronwall. Marias vision är att främja kreativitet och nyföretagande. I lokalens butik kan man hyra in sig för att testa sina produkter och bygga en hållbar och lönsam verksamhet.

– Första gången någon köpte ett smycke som inte känner mig då kände jag bara wow, säger Rebecca med ett leende.

"Så tacksam”

Maria Kronwall är även med i Varas köpmannaförening och det var där hon tipsade Keep Co ägare Jessica Lundmark om Rebeccas företag.

Det ledde till att Keep Co blev ett av företagets första återförsäljare, i dag utformar Rebecca smyckeskollektioner utefter kläderna som Jessica tar in till butiken.

– Jag är så tacksam för att Jessica såg potential i mitt företag.

Keep Co. i Vara blev ett av företagets första återförsäljare, idag utformar Rebecca smyckeskollektioner utefter kläderna som ägaren Jessica Lundmark tar in till butiken.
Keep Co. i Vara blev ett av företagets första återförsäljare, idag utformar Rebecca smyckeskollektioner utefter kläderna som ägaren Jessica Lundmark tar in till butiken. Foto: Rebecca Behrmann

Ett annat företag som såg potential i Rebeccas företag var klädbutiken Fagebergs i Vara som också valde att bli återförsäljare:

– Jag såg att de hade en pin till en kavaj och tänkte att det där kan ju jag göra, de var intresserade och då gick jag hem och gjorde en kollektion pins till deras kavajer.

”Overkligt”

Sedan Rebecca startade har hon utökat sitt sortiment, skapat flera kollektioner och snart lanserar hon även sin webbshop.

– Det är fantastiskt kul att se hur långt man har kommit, det är fortfarande väldigt overkligt. Dearling hade inte varit samma i dag om jag inte hade haft så fin support från min man, pepp, coachning och möjligheter att bolla tankar och idéer med Maria från Lokalen i Vara, Jessica från Keep Co, designbyrån Plats och mina vänner.

På frågan hur hon klarar av att vara egenföretagare med två småbarn svarar Rebecca:

– Det är klart det går, allt går om man vill. Det är bara lite större utmaning än om man inte skulle ha haft barn – men så är det ju med allt. Det som jag ville när jag startade ett eget företag var ju att kunna vara mer flexibel i mitt arbete för att kunna få tid med barnen.

Vad har du för planer för företaget framåt?

– Jag ska få igång webbshoppen och hitta fler återförsäljare. Och jag älskar ju stora örhängen så jag vet att jag kommer falla dit, säger Rebecca med ett skratt.

Men för tillfället ligger fokuset på mindre örhängen och nästa kollektion – vilket såklart blir en julkollektion.

Rebecca har även skapat en kollektion pins för kavajer till klädbutiken Fagebergs i Vara.
Rebecca har även skapat en kollektion pins för kavajer till klädbutiken Fagebergs i Vara. Foto: Rebecca Behrmann
Rebecca älskar stora örhängen och vet att hon kommer falla dit så småningom, men till att börja med har hon valt att designa mindre örhängen.
Rebecca älskar stora örhängen och vet att hon kommer falla dit så småningom, men till att börja med har hon valt att designa mindre örhängen. Foto: Elin Bergsman

Artikeltaggar

BarnButikerFöretagandeGrästorpHandelHyringaKläderMioNya företagNyföretagarcentrum SkaraborgSmycken

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.