Hoppa till huvudinnehållet

Butiksägaren efter inbrottet: ”Överskottet för minst en månad borta”

Publicerad:
Den obemannade matbutiken i Främmestad har varit öppen i ett år.
Den obemannade matbutiken i Främmestad har varit öppen i ett år. Foto: Daniel Olausson

Matbutiken 24 Sju i Främmestad drivs till stor del ideellt. Inbrottet natten till onsdag innebär ett stort ekonomiskt avbräck och mycket merarbete.

– Överskottet för minst en månad har försvunnit, säger Andreas Persson, som äger butiken tillsammans med Främmestads IK.

Butiken i Främmestad har mer eller mindre blivit länsad. Det finns inte ens några kundkorgar att tillgå.

Tjuvar slog till mot 24 Sju-butiker – länsade hela lokalen: ”Ett känsligt skede”

Och även om de misstänkta gärningsmännen grips under dagen tror inte Andreas Persson att butiken får tillbaka det som stulits.

– Inte bara det att överskottet för minst en månad har försvunnit, det innebär ju också väldigt mycket merarbete för oss som driver butiken, konstaterar Andreas Persson.

24 Sju i Främmestad ägs till hälften av idrottsföreningen Främmestads IK, och hälften av jobbet med butiken görs också av föreningen.

De obemannade matbutiken öppnade för ett år sedan. På lång sikt finns en förhoppning att affären ska gå med vinst, men i nuläget handlar det uteslutande om att öka servicen för Främmestadsborna.

– Vi öppnade för att Främmestads ska bli en bättre plats att bo på. Arbetet är på ideell basis, säger Andreas Persson, och fortsätter:

– Det är klart man hoppas på att man ska tjäna något på butiken på lång sikt, men just nu är servicen det primära. Och då känns det ju oerhört tråkigt när något sånt här händer. Vi har som sagt varit igång i ett år och varit förskonade från något sånt här tidigare.

Artikeltaggar

Andreas PerssonBrott & blåljusButikerFrämmestadFrämmestads IKInbrott

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.