Hoppa till huvudinnehållet

Timmy Hansen höll undan – men Kevin diskades efter målgång

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Timmy Hansen slutade tvåa i rallycross-VM, medan Kevin Hansen knep bronset.
Timmy Hansen slutade tvåa i rallycross-VM, medan Kevin Hansen knep bronset. Foto: Sören Turesson

Timmy Hansen höll undan i sammandraget.

Det innebar att han slutade tvåa i rallycross-VM.

Timmy såg ut att bli närmast följd av lillebror Kevin Hansen, men en diskning efter målgång gjorde att han föll tillbaka till en slutlig femteplacering.

Johan Kristoffersson har varit fullständigt överlägsen i rallycross-VM, som avgjorts i elbilar, den här säsongen och via segrar i sju av nio deltävlingar hade han avgjort sammandraget, redan innan helgens säsongsavslutning i Tyskland.

Enstaka poäng

Väl där fick bröderna Hansen istället göra upp om pallplaceringarna och den uppgiften löste Timmy med bravur.

– Att sluta tvåa känns fantastiskt. Självklart vill vi vinna, men vi tar med oss det här och är hungriga efter att fortsätta utvecklas i framtiden, säger Timmy Hansen.

Tack vare stark körning i Tyskland såg det också ut som att Kevin Hansen hade lyckats knipa tredjeplatsen i totalen – men efter att det upptäckts att hans bil brutit mot det tekniska regelverket diskades Götenekillen efter målgång.

Därmed föll Kevin Hansen ner till en femteplacering i totalställningen.

Fakta

Totalställningen

Topp fem: 1) Johan Kristoffersson, 182 poäng, 2) Timmy Hansen, 136 poäng, 3) Niclas Grönholm, 130 poäng, 4) Ole Christian Veiby, 124 poäng, 5) Kevin Hansen, 123 poäng.

Artikeltaggar

ElbilarJohan KristofferssonKevin HansenNiclas GrönholmRallycrossTimmy HansenTyskland

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.