Hoppa till huvudinnehållet

Modekoll med Aina Falkås: ”Mycket färg för att vara höst”

Publicerad:
Trenderna just nu innebär en hel del starka färger och mycket stickat tipsar Aina Falkås, butiksinnehavare på Ainas i Nossebro.
Trenderna just nu innebär en hel del starka färger och mycket stickat tipsar Aina Falkås, butiksinnehavare på Ainas i Nossebro. Foto: Cecilia Isberg

Mycket stickat, inte minst stickade klänningar, flanellskjortor och byxor som kan vara både tajta och med vidd. Och så färger; Cerise, grönt och kornblått. Det är lite vad som gäller i klädmodet just nu, tipsar Aina Falkås.

Aina Falkås driver klädbutiken Ainas i Nossebro och kan trenderna både för vintern och för vad som ska komma till våren.

Just nu är det mycket stickat i modet, både när det gäller tröjor och stickade klänningar. På herrsidan är det inne med jackliknande kavajer och skjortor i flanell, lite grövre stil.

Byxmodet just nu är däremot väldigt fritt, samtidigt som de smala byxmodellerna fortfarande är moderna så är det också trendigt med mycket vida byxor.

– Det är också ganska mycket färg för att vara höst. Lite roligt inför julen att det inte bara är rött, utan också starka färger som cerise, grönt och kornblått, säger Aina Falkås och fortsätter:

– Jag tycker det är härligt när det blir lite färger på hösten – annars brukar det ofta vara mycket grått. Jag tror det var år 2000 som det var enbart grått, det fanns inte ens en accentfärg i modet.

Till våren brukar pastellerna komma fram, men kommande vår blir det också en hel del starkare färger.

– Det ser ut som det blir en färgstark vår med rött, orange och grönt.

Artikeltaggar

Aina FalkåsEssunga kommunKläderModeNossebroSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.