Hoppa till huvudinnehållet

Olycka med fyrhjuling utanför Järpås – två barn till sjukhus med ambulans

Publicerad:
Fyra barn var inblandade i en fyrhjulingsolycka utanför Järpås på tisdagen. OBS: Bilden är en arkivbild och har ingenting med artikeln att göra.
Fyra barn var inblandade i en fyrhjulingsolycka utanför Järpås på tisdagen. OBS: Bilden är en arkivbild och har ingenting med artikeln att göra. Foto: ADAM IHSE / TT

Två barn fördes till sjukhus efter att en fyrhjuling välte på länsväg 187 utanför Järpås på tisdagen.

– Det är en allvarlig händelse. Totalt satt fyra barn på fordonet och det är för mig oklart om någon av dem hade hjälm eller ryggskydd på sig, säger Rose-Marie Andersson på polisen.

Strax efter klockan 11 på tisdagen larmades polis och ambulans om en trafikolycka på länsväg 187 utanför Järpås. Fyra barn, alla födda 2009 eller 2010, hade då varit inblandade i en fyrhjulingsolycka.

Enligt Rose-Marie Andersson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen, ska fyrhjulingen ha vält i diket i höjd med Bryne.

– En pojke och en flicka avfördes till sjukhus med ambulans för kontroll, säger Rose-Marie Andersson.

Pojken född 2009 fördes till Skaraborgs sjukhus i Skövde medan flickan, som är född 2010, fördes till sjukhuset i Lidköping.

– Flickan klagade på smärtor i knäna. De två andra barnen skulle uppsöka vårdcentral på egen hand. En av dem ska bland annat ha fått ett brännmärke på foten efter att ha kommit åt avgasröret på fyrhjulingen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region väst.

Misstänks för brott

Enligt polisen misstänks en person ha lånat ut fordonet till barnen.

– Den här mannen är misstänkt för tillåtande av olovlig körning. Den unge föraren av fyrhjulingen är i sin tur misstänkt för olovlig körning, säger Peter Adlersson.

Rose-Marie Andersson igen:

– Det är för mig oklart om någon av barnen hade hjälm eller ryggskydd på sig, vilket man definitivt ska ha om man färdas på en fyrhjuling. Det är en allvarlig händelse och inte alls bra att det överhuvudtaget har kunnat inträffa.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättJärpåsOlovlig körningRose-Marie AnderssonSjukhusTrafikolyckorVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.