Hoppa till huvudinnehållet

VM-titeln gick upp i rök för Hansens – Kristoffersson vann för femte gången

Publicerad:
Timmy Hansen, tillsammans med pappa och teamchef Kenneth Hansen.
Timmy Hansen, tillsammans med pappa och teamchef Kenneth Hansen. Foto: JOERG MITTER

Nej, Timmy och Kevin Hansen.

Det blir ingen VM-titel den här säsongen.

Det står klart efter att Johan Kristoffersson i helgen säkrat sin femte mästerskapsseger.

– Det har varit en helg med två ansikten. För Timmy har det gått bra, men för Kevin har det varit tufft, säger teamchefen Kenneth Hansen.

Johan Kristoffersson, från Arvika, har sannerligen varit i en egen klass i rallycross-VM den här säsongen. Kristoffersson tryckte gasen i bott direkt och har egentligen aldrig släppt på den efter det.

Den värmländske världsmästaren vann de fyra inledande kvaltävlingarna och när han på söndagen, i Barcelona, vann sin sjunde tävling för säsongen skaffade sig Johan Kristoffersson också ett ointagligt försprång ner till närmaste konkurrenten Timmy Hansen.

Det trots att två deltävlingar återstår att köra.

Jagar pallplats

För Timmy Hansen var det ändå en lyckad helg i Barcelona då han på lördagen vann sin första deltävling för säsongen. Han följde upp det med en andraplats på söndagen och kopplade därmed också grepp om andraplatsen i totalställningen. Den 30-årige Göteneföraren har med sina 123 inkörda poäng nio pinnar ner till finländske Niclas Grönholm på tredjeplatsen.

– Jag är superglad över helgen i stort, med segern på lördagen och en andraplats på det, säger Timmy Hansen.

Fyra i sammandraget? Det ligger, trots att det inte riktigt klickade i helgen, Kevin Hansen.

De två avslutande deltävlingarna i rallycross-VM körs i Tyskland, helgen den 12-13 november.

Artikeltaggar

ArvikaBarcelonaJohan KristofferssonKevin HansenRallycrossTävlingarTimmy HansenTyskland

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.