Hoppa till huvudinnehållet

LFK-målvakten om nya beslutet: ”Har en revanschlust i mig”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Matilda Haglund.
Matilda Haglund. Foto: Sören Turesson

Lidköpings FK:s sista utpost, Matilda Haglund, är först ut med att klargöra sin framtid.

Den 25-åriga målvakten har skrivit på ett nytt kontrakt med elitettan-klubben.

– Jag har en revanschlust i mig, säger Matilda Haglund.

Att Matilda Haglund, som har Järpås som moderklubb, tillhör de absoluta nyckelspelarna i Lidköpings FK råder det inga tvivel om. En av de stora anledningarna till att LFK, för andra året i rad, har varit med och tampats om en allsvensk biljett är just det faktum att laget har en trygg sista utpost att luta sig mot.

Nu är det klart att fallet kommer att vara så även nästa säsong, då den 25-åriga målvakten har förlängt sitt kontrakt över 2023.

Vill ta revansch

– Vi har blivit femma två år i rad, vilket har skapat en revanschlust i mig att vilja göra det ännu bättre nästa säsong. Jag hoppas att vi kan fortsätta på det vi har påbörjat under den här säsongen för då kan det bli riktigt bra, säger Matilda Haglund och fortsätter:

– Jag känner också personligen att jag inte är helt nöjd med årets säsong och jag vill gärna bevisa mer i LFK-tröjan.

Att Matilda Haglund, som har meriter från såväl U-landslag som fem allsvenska säsonger med Linköping, väljer att förlänga sitt kontrakt över 2023 ger utan tvekan Lidköpings FK en perfekt start på sitt nya lagbygge.

Artikeltaggar

Lidköpings FKLinköpingMatilda HaglundNyförvärvPremiärerSportTävlingar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.