Hoppa till huvudinnehållet

Syrianska vill fira igen – här är allt inför lördagens kvalfighter

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
På lördag eftermiddag kan Syrianska FK Lidköping vara ett division 4-lag.
På lördag eftermiddag kan Syrianska FK Lidköping vara ett division 4-lag. Foto: Thomas Kühnel

På lördag eftermiddag kan Syrianska FK Lidköping få fira sitt tredje raka avancemang.

Allt som krävs är en pinne hemma mot Kronäng i division 4-kvalet – plus att resultaten går rätt i division 3-kvalet.

Här reder vi ut vad som gäller inför helgens kvalspel.

LFK:s kvalfight mot Berga i Kalmar är lokalfotbollens höjdare på lördag.

Men det spelas fler härliga lokala fighter nu när kvalgrupperna ska spelas färdigt där alla matcher startar 14.00.

Västgötalagens framfart i division 3-kvalet styr utgången som vanligt och här ser det bra ut.

I grupp 9 har Kinna full pott och behöver bara ta en poäng borta mot nollpoängaren Skara för att ta hem gruppen och gå upp i division 3.

I grupp 8 har Gerdsken ett gyllene läge. Har fyra poäng och tar emot sexpoängaren Partille. Hemmaseger där och vi har två västgötalag som går upp i division 3-kvalet.

Tre scenarion

1) Vinner både Gerdsken och Kinna sina kvalgrupper går gruppsegrarna i division 4-kvalet upp och det blir fem uppgångar i division 5-kvalet. Det skulle innebära att alla gruppsegrarna i division 5-kvalet går upp samt bästa grupptvåa.

2) Skulle bara ett västgötalag i division 3-kvalet vinna sin grupp blir det en avgörande kvalfinal mellan gruppsegrarna i division 4-kvalet. I division 5-kvalet kommer då alla fyra gruppsegrarna att gå upp.

3) Skulle båda västgötalagen misslyckas att vinna sina kvalgrupper kommer inget lag att gå upp i division 4-kvalet. I division 5-kvalet kommer de två bästa gruppsegrarna att gå upp direkt medan tredje och fjärde bästa gruppsegrare får spela en avgörande kvalmatch.

Division 4-kval

Avgörs i två trelagsgrupper där Syrianska FK Lidköping har ett gyllene läge att ta hem grupp 1. Vann med 4-2 borta mot Byttorp i premiären och Byttorp slog sedan Kronäng med 6-0.

Nu tar Syrianska emot Kronäng på Ågårdsvallen och gästerna har inte ett smack att spela för. Syrianska kommer förstås att en poäng och vinna gruppen. Hur långt det räcker återstår att se men det kan bli champagne och i så fall det tredje raka avancemanget.

Division 5-kval

Här är de lokala fighterna Främmestad-Rävlanda i grupp 2, ETL-Levene/Skogslund i grupp 3 och Sexdrega/Lockryd-Källby i grupp 4.

I grupp 2 tar Främmestad hem gruppen om det blir seger mot Rävlanda. Kryss räcker inte.

I grupp 3 vinner Levene/Skogslund gruppen om det blir poäng på Ängevi i Tråvad. Hemmalaget måste vinna för att ta hem gruppen.

I grupp 4 är det dramatiskt då både Sexdrega/Lockryd och Källby slog Våmb med 2-1. Vinnaren tar hem gruppen. Kryss och den inledande straffsparkstävlingen avgör.

Division 2-kval, dam

På damsidan har vi ett lokalt lag som kvalar. Det är Sil som har chansen att gå upp i division 2. På söndag kväll klockan 19.00 tar Sil emot Vrigstad i Götene.

Båda lagen har spelat 1-1 mot Svenljunga. 0-0 här och Svenljunga tar hem gruppen. Kryss och den inledande straffsparkstävlingen avgör.

Artikeltaggar

Emtunga/Tråvad/LarvFotbollFrämmestads IFGötene kommunKällby IFLevene/Skogslunds IFSyrianska FK LidköpingVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.