Hoppa till huvudinnehållet

Man skottskadad på gågatan – skjutningen spelades in: ”Stora delar hörs”

Publicerad:
Utredningen mot den Lidköpingsbo som sköts av polis på Stenportsgatan för cirka tre veckor sedan närmar sig sitt slutskede. Bland annat har polisen fått ta del av ljudinspelningar från delar av händelsen.
Utredningen mot den Lidköpingsbo som sköts av polis på Stenportsgatan för cirka tre veckor sedan närmar sig sitt slutskede. Bland annat har polisen fått ta del av ljudinspelningar från delar av händelsen. Foto: Sandra Skeppar

Utredningen mot den 27-årige man som sköts av polis i centrala Lidköping närmar sig sitt slutskede.

Bland annat finns stora delar av händelsen inspelad på ljudfil.

På tisdagen omhäktades den misstänkta Lidköpingsbon för grovt hot mot tjänsteman i väntan på åtal.

Knappt en timme in på dygnet till den 15 september larmades polisen om en knivbeväpnad man på Stenportsgatan i Lidköping. Enligt polisen ska mannen ha varit hotfull och närmat sig två polisassistenter med kniven varpå en av poliserna sköt verkanseld som träffade mannen i buken.

EXTRA: Här blev mannen skjuten av polis – ska ha viftat med kniv på gågatan

Den skjutna mannens tillstånd ska initialt ha varit kritiskt men han ska idag vara på benen med smärtproblematik. Han har varit häktad misstänkt för grovt hot mot tjänsteman på sannolika skäl sedan drygt två veckor tillbaka och åtal skulle ha väckts på tisdagen.

Häktningen förlängdes dock ytterligare en vecka.

”Försvaret har begärt ytterligare utredningsåtgärder. Dessa åtgärder innefattar bland annat att inhämta läkarintyg om XXX:s (den misstänkte) skottskador och att tekniker ska undersöka den kniv som XXX hade. Därtill har ytterligare vittnesförhör begärts”, skriver Skaraborgs tingsrätt i häktningsprotokollet.

Inspelat

Förundersökningen anses till största delen vara klar och polisens utredare har bland annat ljudupptagningar från före själva skjutningen, men nu har man även fått tagit del av en ljudfil från själva händelsen.

”På denna ljudfil hörs stora delar av händelseförloppet”, skriver rätten.

Den misstänkta mannen kan varken erkänna eller förneka brott.

Polisassistenten, som avlossade skottet, utreds av Särskilda åklagarkammaren.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.