Hoppa till huvudinnehållet

Ung flicka har avlidit på sjukhus – två döda efter olyckan på 44:an

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Olyckan mellan lastbilen och A-traktorn inträffade på riksväg 44 i Grästorps kommun. Dagen efter händelsen syntes tydliga bromsspår på platsen.
Olyckan mellan lastbilen och A-traktorn inträffade på riksväg 44 i Grästorps kommun. Dagen efter händelsen syntes tydliga bromsspår på platsen. Foto: Thomas Kühnel

Den flicka i 15-årsåldern som vårdats för livshotande skador efter trafikolyckan på riksväg 44 i torsdags har avlidit. Det meddelar presstjänsten på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Även en 17-årig pojke dog i samband med händelsen.

Det var vid 01.30-tiden natten mot i torsdags som den allvarliga trafikolyckan inträffade på riksväg 44 nära kommungränsen mellan Lidköping och Grästorp. En lastbil och A-traktor frontalkolliderade och totalt var fyra personer inblandade i olyckan.

Lastbilschauffören klarade sig från fysiska skador. I A-traktorn färdades tre ungdomar mellan 15 och 17 år, samtliga hemmahörande i Nykroppa i Filipstads kommun.

Den 17-årige pojken, som körde A-traktorn, avled i anslutning till olyckan. De två passagerarna, båda flickor, fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset respektive Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan.

Under lördagen meddelade presstjänsten på Sahlgrenska att den ena flickans tillstånd förvärrats – från allvarliga till livshotande skador. Hon vårdades då på neurointensivvårdsavdelningen.

Anhöriga underrättade

På söndagen kom beskedet att flickan i 15-årsåldern avlidit till följd av skadorna. Anhöriga har underrättats.

– Jag kan bekräfta att flickan är avliden. Däremot kan jag inte svara på några frågor om hennes skadebild eller vid vilken tidpunkt hon avled, säger Patrik Centerwall, kommunikatör på Sahlgrenskas presstjänst.

Sorg i Filipstad för andra kvällen i följd – många kom för att minnas sin vän

Vad gäller den andra flickan, som fördes till sjukhuset i Trollhättan, är det oklart om hennes tillstånd förbättrats eller försämrats under de senaste dagarna.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Det är ännu inte känt hur olyckan gått till och vem av förarna som kommit över på fel sida vägen. Förundersökningen leds av polisens trafikenhet i Vänersborg.

NLT har under helgen försökt att nå förundersökningsledaren utan resultat.

Läs också

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrästorpTrafikolyckor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.