Hoppa till huvudinnehållet

Sorg i Filipstad för andra kvällen i följd – många kom för att minnas sin vän

Publicerad:
Reporter Filip Kowalski
Filip Kowalski
filip.kowalski@filipstadstidning.se
För andra kvällen i följd fylldes raggarparkeringen i Filipstad av sorg, den här gången tändes ljus och las blommor för den 15-åriga flicka från Nykroppa som förolyckades i en trafikolycka. Hon färdades i samma A-traktor som den 17-årige pojken som det hölls en minnesceremoni för kvällen innan.
För andra kvällen i följd fylldes raggarparkeringen i Filipstad av sorg, den här gången tändes ljus och las blommor för den 15-åriga flicka från Nykroppa som förolyckades i en trafikolycka. Hon färdades i samma A-traktor som den 17-årige pojken som det hölls en minnesceremoni för kvällen innan. Foto: Filip Kowalski

Under söndagen kom officiella uppgifter om att den 15-åriga flickan som var inblandad i trafikolyckan på riksväg 44 i torsdags hade avlidit.

Men i Filipstad visste många redan under lördagen vad som hade hänt. På kvällen samlades därför flickans många vänner på raggarparkeringen för att minnas henne tillsammans.

För andra kvällen i följd hölls en minnesceremoni för en ung människa som gått bort, för andra kvällen i följd tändes ljus vid en bil, samtidigt som det las blommor på dess motorhuv.

Sorgen var bottenlös. Att försöka förstå att vad som hade hänt, att tre ungdomar från Nykroppa hade färdats i en A-traktor som hade kolliderat med en lastbil på riksväg 44, var omöjligt.

Under fredagskvällen hade den 17-årige pojkens familj och många vänner hyllat honom med ljuständning och känslosamma tal.

Under lördagskvällens samlades i stort sett alla igen på samma plats, den här gången för att minnas och hylla den 15-åriga flickan.

EXTRA: Ung flicka har avlidit på sjukhus – två döda efter olyckan på 44:an
Det tändes många ljus vid bilen för den 15-åriga flickan.
Det tändes många ljus vid bilen för den 15-åriga flickan. Foto: Filip Kowalski

Minnesceremonin präglades länge av en kollektiv tystnad. Alla fick chansen att tända ljus och lägga dem framför den uppställda bilen, liksom lägga blommor.

Det enda som då och då bröt genom tystnaden var förbipasserande bilar på genomfarten i Filipstad.

Alla var ledsna, det var tomma blickar och tårar som rann nerför många kinder. Även den här kvällen var kramarna många.

Ceremonin avslutades med att musik spelades från en av bilarna. Det blev några låtar med Håkan Hellström, samt Scorpionslåten Still loving you.

– Det var låtar från hennes egen spellista. Hennes kompisar tyckte att jag skulle spela dem, säger den unge mannen med ljudanläggningen.

200 sörjande ungdomar samlades efter dödsolyckan: ”Han var inte rädd för något”Felix, 17, förlorade sin nära vän i tragiska dödsolyckan: ”Var väldigt underbar”

Artikeltaggar

A-traktorFilipstads kommunNyheterTrafikolyckor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.