Hoppa till huvudinnehållet

Man i 40-årsåldern häktad misstänkt för barnvåldtäkter – flicka i tonåren utsatt

Publicerad:
Mannen häktades vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.
Mannen häktades vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Foto: Marcus Ericsson/TT

På torsdagen häktades en Varabo i 40-årsåldern misstänkt för flera fall av barnvåldtäkter. Enligt kammaråklagaren Ylva Lundgren är målsäganden en flicka i tonåren.

– Mannen förnekar brott, säger åklagaren.

Det var i tisdags som en man i 40-årsåldern, hemmahörande i Vara, anhölls av åklagare misstänkt för fyra fall av våldtäkt mot barn. Under onsdagen begärdes mannen häktad och på torsdagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingen vid Skaraborgs tingsrätt.

Åklagare vill se Varabo häktad – misstänks för flera barnvåldtäkter

Tre av våldtäkterna ska ha skett i Vara kommun, den fjärde våldtäkten uppges ha inträffat i Sölvesborgs kommun. De grova brotten ska ha ägt rum under två års tid – mellan mars 2020 och mars 2022.

Kammaråklagare Ylva Lundgren berättar för NLT att det rör sig om en och samma målsägande – en flicka i tonåren.

– Av hänsyn till brottsoffret kan jag inte gå in på om mannen och flickan har någon form av relation till varandra. Jag kan heller inte berätta någonting om anklagelserna i sig, säger Ylva Lundgren.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Han förnekar brott.

Hur ser bevisläget ut?

– Det är ett alldeles färskt ärende, så vi jobbar intensivt med att samla in bevis. Det görs genom förhör och analysera beslag som har gjorts.

Vad rör det sig om för beslag?

– Det är heller ingenting som jag kan gå in på.

Trots att mannen nekade till brott i samband med häktningsförhandlingen togs beslut om att låta mannen vara frihetsberövad i väntan på åtal. Det ska vara väckt den 13 oktober.

– Utredningen riskerar att bli omfattande, så det skulle inte förvåna mig om åtalstiden skjuts på framtiden, säger Ylva Lundgren.

Åklagare Ylva Lundgren.
Åklagare Ylva Lundgren. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

Brott & blåljusVåldtäktVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.